пʼятниця, 27 травня 2022 11:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Обстріл Харкова: Росія била по місту з великокаліберних гармат "Піон" 

Обстріл Харкова: Росія била по місту з великокаліберних гармат "Піон" 
Артилерійська установка 2С7 "Піон". Фото: armyinform.com.ua

Минулої доби, 26 травня, російські окупанти обстрілювали Харків із великокаліберних гармат "Піон" та систем залпового вогню.

Дальність стрільби "Піона" досягає 47 км, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в Тelegram.

"Усім харків'янам, які постраждали вчора, медики надають необхідну допомогу", - написав він.

На Харківському напрямку тривають запеклі бої. На Ізюмщині росіяни продовжують спроби наступу. Також окупанти зосереджені в регіоні на утриманні раніше зайнятих позицій, за даними голови ОВА.

"Наші захисники мужньо тримають позиції", - запевнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині ЗСУ ведуть інтенсивні бої з окупантами - Синєгубов

Ніч на 27 травня в Харкові минула відносно тихо. Постраждалих немає. Ворог продовжував обстрілювати населені пункти області.

"В місті Люботин внаслідок ворожих обстрілів пошкоджена школа-інтернат. Також вночі був обстріляний Чугуїв. Постраждали житлові будинки. Жертв немає", - написав посадовець.

Синєгубов нагадав жителям Харківщини, що розслаблятися в жодному разі не можна:

"Ворог діє підступно і цілеспрямовано б'є по мирних мешканцях. Не перебувайте без нагальної потреби на вулицях та не ігноруйте сигнали повітряної тривоги".

26 травня окупанти вкотре обстріляли Харків. Під ударами опинилися Шевченківський і Київський райони, район Павлового Поля. Загинуло вісім мирних мешканців. Серед постраждалих родина: 5-місячний хлопчик із батьком загинули, мати в лікарні. Поранені 17 людей, зокрема, 9-річна дівчинка.

Зараз ви читаєте новину «Обстріл Харкова: Росія била по місту з великокаліберних гармат "Піон" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі