субота, 24 вересня 2022 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Новини з фронту: Генштаб попередив українців про загрозу

Новини з фронту: Генштаб попередив українців про загрозу
Генштаб повідомив оперативну інформацію з фронту. Фото: Генштаб ЗСУ

Минулої доби, 23 вересня, Росія продовжила завдавати ударів по цивільній інфраструктурі та оселях мирних українців.

Загроза авіаційних та ракетних ударів окупантів зберігається на всій території України. Про це попередив Генштаб Збройних сил України вранці 24 вересня.

Упродовж 23 вересня російські загарбники завдали п'ять ракетних та 14 авіаційних ударів, здійснили понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об'єктах.

Від атак ворога постраждало понад 60 населених пунктів. Зокрема, Печеніги, Яцківка, Ярова, Мар'їнка, Красногорівка, Білогірка, Миролюбівка, Миколаїв, Сухий Ставок, Нова Григорівка, Південне, Малі Щербаки, Григорівка, Щербаки, Очаків, Солоне, Оріхів та Архангельське.

"Внаслідок ворожого удару по Одесі з використанням ударних БпЛА загинули дві людини та ще двоє отримали поранення. Вночі ракетного обстрілу з боку окупантів зазнало місто Миколаїв. Інформація щодо жертв серед цивільного населення уточнюється", – йдеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ прорвали оборону росіян на одному з напрямків: свіжа карта боїв від аналітиків ISW

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках противник обстріляв з танків, мінометів та артилерії.

На Сіверському напрямку фіксували прильоти в районах населених пунктів Павлівка, Миропільське, Краснопілля, Мезенівка та Славгород Сумської області. На Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Івашки, Стрілеча, Олександрівка, Колодязне та Дворічна.

На Краматорському напрямку було гаряче в районах населених пунктів Ярова, Райгородок, Діброва, Озерне, Сіверськ, Спірне, Роздолівка, Веселе і Білогорівка. На Бахмутському напрямку – Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Одрадівка, Зайцеве та Майорськ.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках під атаками росіян Нью-Йорк, Шевченко, Бердичі, Авдіївка, Карлівка, Первомайське, Водяне, Опитне, Мар'їнка, Парасковіївка, Новомихайлівка, Велика Новосілка, Золота Нива, Вугледар, Микільське, Єгорівка та Новоукраїнка.

На Південнобузькому напрямку ворожих обстрілів зазнали понад 35 населених пунктів. Серед них - Високопілля, Миролюбівка, Українка, Лозове, Благодатівка, Широке, Сухий Ставок, Безіменне, Тернові Поди, Ольгине, Лимани та Мирне.

22 вересня Росія вбила в Україні 11 мирних жителів. Зокрема, у Донецькій області загинули семеро людей та 17 поранених. Двоє загиблих та 10 поранених на Дніпропетровщині. Ще 44 людини поранені внаслідок російської агресії, повідомив заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко.

Українські військові звільнили село Яцьківка в Донецькій області. Також повернули контроль над позиціями біля Бахмуту. Ситуація на Бахмутському напрямку є складною, однак контрольованою. Російські військові продовжують обстріли й намагаються відтіснити наших воїнів.

Зараз ви читаєте новину «Новини з фронту: Генштаб попередив українців про загрозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі