вівторок, 03 січня 2023 10:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Новий глава МЗС Ізраїлю говоритиме з Лавровим ‒ у США відреагували

Новий глава МЗС Ізраїлю говоритиме з Лавровим ‒ у США відреагували
Міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен заявив, що поговорить телефоном із главою МЗС Росії Сергієм Лавровим. Фото: gettyimages.com

Новий міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен заявив, що розмовлятиме телефоном із главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

Про це він сказав під час своєї першої промови на новій посаді в уряді прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу, повідомляє видання Haaretz.

Телефонна розмова з Коена з Лавровим запланована на 3 січня. Це будуть перші переговори між міністрами закордонних справ цих країн після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді Ізраїлю хочуть "менше говорити про Україну"

Елі Коен у своєму виступі на коментував запит України на оборонну зброю від Ізраїлю. Однак, він заявив про зміну підходу щодо війни, яку розпочала країна-агресорка РФ.

"Щодо питання Росії та України, ми, безумовно, будемо робити одну річ, і менше говорити про це публічно. Тим не менш, наша значна гуманітарна допомога Україні продовжиться", – сказав голова МЗС Ізраїлю.

На слова Коена відразу ж відреагували в США. Зокрема, заяву міністра прокоментував сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

"Я сподіваюся, містер Коен розуміє, що коли він розмовляє з російським Лавровим, він розмовляє з представником військового злочинного режиму, який щодня скоює військові злочини в промислових масштабах", – написав Грем уTwitter.

Американський політик також заявив, що радий бачити як Коен приділяє першорядну увагу стратегічним відносинам між США та Ізраїлем і підтримує продовження гуманітарної допомоги Україні.

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу нібито вели перемовини про зміну позиції України в ООН щодо резолюції про палестинські території в обмін на ППО. Про це повідомляє американський Axios, посилаючись на слова неназваних українських та ізраїльських посадовців.

Президент Володимир Зеленський особисто привітав Біньяміна Нетаньягу зі вступом на посаду прем'єр-міністра Ізраїлю. Вони обговорили двосторонню співпрацю наших держав, повідомив президент у Telegram.

Зараз ви читаєте новину «Новий глава МЗС Ізраїлю говоритиме з Лавровим ‒ у США відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі