середа, 05 жовтня 2022 22:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина планує передати Україні більше броньованих ремонтно-евакуаційних машин

Німеччина планує передати Україні більше броньованих ремонтно-евакуаційних машин
За допомогою БРЕМ можна забезпечити ремонт та технічне обслуговування в польових умовах і повернути до роботи пошкоджений танк або іншу бронемашину. Фото: Getty Images

Німеччина планує передати Україні п'ять броньованих ремонтно-евакуаційних машин замість трьох.

Відповідні зміни з'явились на сайті німецького уряду 5 жовтня. Раніше повідомлялося, що Берлін передасть Києву три БРЕМ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони Німеччини прокоментувало звільнення Лимана від росіян

Броньована ремонтно-евакуаційна машина (БРЕМ) – це спеціальний танк, необхідний для технічного обслуговування, ремонту та евакуації застряглих або пошкоджених танків, БТРів, БМП, БМД, артустановок та іншої техніки. БРЕМ розрахований на виконання завдань, зокрема, в умовах обстрілів супротивника.

За допомогою БРЕМ можна забезпечити ремонт та технічне обслуговування в польових умовах і повернути до роботи пошкоджений танк або іншу бронемашину.

БРЕМ оснащено спеціальним обладнанням: тяговими лебідками, вантажопідіймальним пристроєм, зварювальним обладнанням та іншим необхідним для ремонту та евакуації техніки, а для самооборони на БРЕМ також встановлюються кулемети.

28 вересня стало відомо, що Німеччина передасть Україні чотири системи протиповітряної оборони IRIS-T замість однієї.

Також стало відомо, що Німеччина приготувала до передачі ЗСУ 10 мостових систем, три середні мостові системи, 90 великовантажних причепів.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина планує передати Україні більше броньованих ремонтно-евакуаційних машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі