неділя, 11 лютого 2024 07:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Нічна атака дронів: повідомили про результати роботи ППО під Києвом та на півдні

Нічна атака дронів: повідомили про результати роботи ППО під Києвом та на півдні
Росія атакувала Україну ударними дронами. Фото: epravda.com.ua

Усі безпілотники типу Shahed, які Росія вночі проти 11 лютого випустила по Києву, були знищені на підступах до столиці.

Ворог випустив БпЛА з району мису Чауда в тимчасово окупованому Криму. Про це повідомив начальник Київської МВА Сергій Попко.

За його словами, на Київ ворожі дрони заходили із західного напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вночі випустила по Україні ударні дрони - скільки вдалося знищити

"Повітряна тривога в столиці тримала майже дві години. Силами і засобами протиповітряної оборони усі БпЛА Shahed противника, які прямували на Київ, були уражені ще на підступах до міста! За попередніми даними оперативного зведення, у столиці без жертв та руйнувань. Дякуємо воїнам протиповітряної оборони за роботу і за надійний захист! Допомагайте українській армії, підтримуйте ЗСУ і бережіть себе!" - наголосив Попко.

Окрім того, 26 дронів було збито під час нічної атаки у південних областях, повідомила в ефірі національного телемарафону речниця Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк. За її словами, найбільше безпілотників знищено на Миколаївщині.

За даними Сил оборони півдня України, пріоритетом для ворога знову була прибережна смуга, інфраструктурні та агропромислові об'єкти.

"Через влучання в один з них в Миколаєві спалахнула пожежа, вибуховою хвилею пошкоджено навколишні житлові будинки, приватний автотранспорт місцевих мешканців та газогін. Попередньо відомо про одного пораненого цивільного. Результатом бойової роботи стало збиття дронів-камікадзе типу Shahed-131/136: 18 на Миколаївщині, чотири на Одещині і по одному на Херсонщині, Дніпропетровщині, Кіровоградщині та Вінниччині", - йдеться у повідомленні.

Вночі проти 11 лютого Росія знову атакувала Україну ударними безпілотниками. Протиповітряна оборона працювала, зокрема, на підступах до столиці. За даними Київської ОВА, велась бойова робота й на території області.

Повідомляли, зокрема, про кілька хвиль атак по Миколаєву. Там пролунали звуки вибухів. У міській раді повідомляли про загоряння сухої трави на відкритій території. Звуки вибухів під час повітряної атаки чули також у передмісті Дніпра.

Зараз ви читаєте новину «Нічна атака дронів: повідомили про результати роботи ППО під Києвом та на півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі