четвер, 19 вересня 2013 19:20

Невідомі спалили дачу голови Спілки письменників і пригрозили: "Буде продовження"

Невідомі спалили дачу голови Спілки письменників і пригрозили: "Буде продовження"
Віктор Баранов Фото: ualit.org

У ніч з 12 на 13 вересня невідомі підірвали і дощенту спалили дачний будинок голови Національної спілки письменників України Віктора Баранова у с. Ровжі Вишгородського району. Про це повідомляє Укр.літ.

Як йдеться у повідомленні, завдано великої матеріальної та моральної шкоди. Через кілька днів після злочину невідомий "доброзичливець" з мобільного телефону пригрозив Баранову, що це "тільки початок" і "буде продовження", у разі якщо він не складе з себе повноважень голови НСПУ.

"Не маємо сумніву, що за цими бандитськими діями стоять кримінальні структури, які мстять Баранову за його непоступливу позицію у відстоюванні інтересів письменницької громади, захисті спілчанського господарства від рейдерського його захоплення", - зазначає видання.

"На наше глибоке переконання, замах на Голову НСПУ є прямим продовженням багаторічних намагань новітніх "господарів життя" заволодіти майном, переданим Спілці письменників у довічну власність Постановою Кабінету Міністрів України № 1058 від 1998 року. У цьому ряду – постійні судові процеси проти НСПУ, інспіровані деякими ласими орендарями, допущеними попереднім керівництвом Спілки до наших Будинків творчості "Коктебель" та ім. Чехова в Ялті, замовні сюжети на декотрих телеканалах про нібито "надлишок" переданого НСПУ майна та "неспромогу" Спілки дати йому лад, цинічні спроби перепрофілювати Ірпінський будинок творчості у якийсь історико-культурний заповідник та інші рейдерські дії", - йдеться у повідомленні.

Секретаріат Національної спілки письменників України звертається до Міністра внутрішніх справ України, Генерального прокурора України та Служби безпеки України з вимогою негайного оперативного розслідування кримінального злочину, вчиненого проти Баранова та НСПУ, виявлення та покарання винних.

Зараз ви читаєте новину «Невідомі спалили дачу голови Спілки письменників і пригрозили: "Буде продовження"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі