четвер, 18 липня 2024 14:22

Нерухомість на мільярд і Maybach: арештували майно довіреної особи Януковича
10

Арештовано майно довіреної особи Януковича
Фото: СБУ
Арештовано майно довіреної особи Януковича
Арештовано майно довіреної особи Януковича
Арештовано майно довіреної особи Януковича
Арештовано майно довіреної особи Януковича

Арештували майно екснардепа від "Партії регіонів", який був довіреною особою президента-втікача Віктора Януковича. Ексдепутат підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань.

Колишній регіонал до початку повномасштабної війни організував оптове виробництво медпрепаратів для незаконних збройних формувань так званої ДНР, повідомили в СБУ.

"Суд арештував активи екснардепа-регіонала на загальну суму понад 1 млрд грн. Йдеться про банківські рахунки та чотири квартири у Києві, будинок та землю поблизу столиці, а також сім авто преміум-класу, серед яких Maybach. Фігурант справи був довіреною особою Януковича та входив до забороненої сьогодні "Партії регіонів", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада хоче дозволити корупціонерам офіційно відкупатися від тюрми

Насамперед це знеболювальні засоби для аптечок окупантів та військових шпиталів. Для виробництва медикаментів екснардеп задіяв підконтрольну йому фармакологічну компанію в окупованій Горлівці на Донеччині.

"Після відкриття рахунків у "республіканському банку" так званої ДНР підприємство фігуранта щорічно сплачувало до бюджету терористичної організації податки, які згодом йшли на фінансування незаконних збройних формувань", - зазначили в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі поліції повідомили фігурантам справи про підозру у фінансуванні тероризму, вчиненому організованою групою осіб.

Щодо екснардепа та інших фігурантів триває розслідування, аби встановити всі обставини злочину та притягнути винних до відповідальності.

Територію паркового комплексу "Межигір'я", який офіційно став державним, тимчасово закрили для відвідувачів. За даними адміністрації парку, це пов'язано із завершенням процесу передачі рухомого майна, арештованого у справах президента-втікача Віктор Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Нерухомість на мільярд і Maybach: арештували майно довіреної особи Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі