середа, 28 грудня 2022 14:53

Спецтема: Війна Росії проти України

"Небезпека існує" ‒ італійський міністр розповів, коли Росія може застосувати ядерну зброю

"Небезпека існує" ‒ італійський міністр розповів, коли Росія може застосувати ядерну зброю
Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто вважає, що небезпека застосування Росією ядерної зброї існує. Фото: korrespondent.net

Небезпека застосування Росією ядерної зброї у війні проти України потенційно існує, хоча й дуже малоймовірна.

РФ може вдатися до ядерного удару в разі загрози поразки, вважає міністр оборони Італії Гвідо Крозетто. Його цитує видання Il Fatto Quotidiano.

"Застосування тактичної ядерної зброї планується Росією. Для нас це немислимо, а для Москви ‒ так, якщо буде пройдена точка неповернення, якщо вони ризикують зазнати поразки", ‒ заявив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боррель пояснив, коли Путін погрожує ядерною зброєю

Він також запевнив, що Італія й надалі підтримуватиме Україну наданням військової допомоги. За словами італійського міністра, компонування шостого пакета допомоги Україні ще не почалось. Але він нагадав, що Україна вже тривалий час просить про допомогу в захисті від повітряних атак на цивільні об'єкти.

"Ви не знайдете ракети в супермаркеті, як баночку "Нутелли", це складні системи, для яких потрібен тривалий час виробництва. Ви не можете сказати: добре, завтра я піду і куплю сотню ракет. Їх немає. Тому, якщо ми даємо Україні системи ППО, ми повинні взяти їх зі своїх запасів, і ми повинні зробити це, не позбавляючи захисту себе, і з упевненістю в якості" ‒ додав Крозетто.

Російський президент Володимир Путін хоче розвивати ядерну тріаду РФ. Він назвав це гарантією збереження суверенітету на засіданні колегії Міноборони РФ.

Розмови в Росії, особливо заяви кремлівського диктатора Володимира Путіна про вдосконалення боєздатності ядерної тріади, а саме – міжконтинентальні балістичні ракети "Сармат", відбуваються з року в рік. Але поки що це лише розмови. У РФ не забувають періодично згадувати про "ядерну тріаду", гіперзвукові боєголовки "Авангард" чи міжконтинентальні балістичні ракети "Сармат", нагадав керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «"Небезпека існує" ‒ італійський міністр розповів, коли Росія може застосувати ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі