четвер, 07 квітня 2022 18:38

Спецтема: Війна Росії проти України

"Не змінив свою мету" - в НАТО назвали плани Путіна

"Не змінив свою мету" - в НАТО назвали плани Путіна
НАТО не бачать російського відступу, а лише перегрупування. Фото: @jensstoltenberg

Президент країни-агресора РФ Володимир Путін не відмовився від свого плану захопити Україну і переміщує основні сили на схід для захоплення Донбасу.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ після міністерської зустрічі у Брюсселі, пише "Європейська правда".

"Найлегший шлях завершення цієї війни, це відведення президентом Путіним всіх військ і залучення до серйозних дипломатичних зусиль для пошуку дипломатичного рішення.

Але ми маємо бути реалістами, і немає ніяких ознак, що президент Путін змінив свою основну мету - контроль над Україною і досягнення значних військових перемог на полі бою", - сказав генсек НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залякані окупанти накивали п'ятами: ЗСУ успішно атакували рашистів на Донбасі

НАТО не бачать російського відступу, а лише перегрупування, зміну позицій їхніх сил, переміщення з півночі України на схід.

"І ми очікуємо великої битви на Донбасі, великого російського наступу. Саме тому союзники сьогодні наголосили на необхідності невідкладно надати додаткову допомогу Україні", - сказав генсек.

Відведені з півночі України на територію Білорусі війська РФ намагаються відтягнути частину українських підрозділів до українсько-білоруського кордону з інших напрямків, сказали в Міністерстві оборони.

Бойові дії незабаром перейдуть у гарячу фазу, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «"Не змінив свою мету" - в НАТО назвали плани Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі