понеділок, 19 грудня 2022 14:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Не допомагайте ворогу: у Міноборони нагадали, яку інформацію про ППО не можна публікувати

Готуючись до ракетних атак, росіяни використовують повітряну, наземну агентурну розвідку.

Ворог ретельно вивчає соціальні мережі українських користувачів, різноманітні пабліки. Тому в міноборони України вкотре нагадують, яку інформацію про роботу протиповітряної оборони не можна публікувати в соцмережах.

Так, у режимі реального часу в жодному випадку не можна оприлюднювати фото й відео пусків ракет української протиповітряної оборони.

Автор: t.me/ministry_of_defense_ua
  У Міноборони України нагадали, що не можна публікувати про роботу ППО
У Міноборони України нагадали, що не можна публікувати про роботу ППО

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах пояснили, чому РФ запускає бойові дрони вночі

Заборонено також публікувати фото і відео позицій наших засобів ППО.

Не варто писати свої думки, яка українська зброя де може стояти і які об'єкти прикривати, а також ‒ скільки одиниць техніки бачили чи пусків ракет чули.

"Росіяни використовують таку інформацію для розвідки, прокладання маршрутів застосування ракет для обходу наших засобів ППО. А також для корегування та нанесення ударів по самих засобах ППО. Будьте обачними та не допомагайте ворогу збирати дані про наші об'єкти ППО", ‒ наголошують в Міноборони.

Вночі проти 19 грудня російські загарбники обстрілювали Миколаївщину. В області вдало спрацювали сили протиповітряної оборони, повідомив вранці у Telegram начальник поліції Миколаївщини Сергій Шайхет.

У Київській міській військовій адміністрації оприлюднили підсумкові дані щодо російської атаки на столицю баражуючими безпілотниками "Shahed" вранці 19 грудня. За час повітряної тривоги в небі над Києвом було зафіксовано 23 ворожих БПЛА. Сили оборони знищили 18 дронів.

Зараз ви читаєте новину «Не допомагайте ворогу: у Міноборони нагадали, яку інформацію про ППО не можна публікувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі