середа, 28 вересня 2022 20:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали суму збитків від росіян. Рахунок йде на сотні мільярдів доларів

Назвали суму збитків від росіян. Рахунок йде на сотні мільярдів доларів
Зруйнований росіянами житловий будинок на Донеччині. Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda

Збитки, яких Україна зазнала через воєнну агресію Російської Федерації, вже в 1,6 разу перевищили ВВП нашої країни за минулий рік.

Йдеться про сотні мільярдів доларів. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на нараді з головами обласних військових адміністрацій.

"Ситуація зі збитками зафіксована станом на червень. Потреба у коштах, відповідно до цього звіту, 349 мільярдів доларів, майже 350. Звичайно, ця сума більша, ніж цілий ВВП нашої держави за минулий рік. В 1,6 разу більша сума, ніж ВВП", – заявив прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог гатить по містах і селах із танків та артилерії

Насамперед фінансові ресурси потрібні на швидку відбудову і відновлення, соціальну та критичну інфраструктуру, а також на підготовку до зими, сказав Шмигаль.

У липні на міжнародній конференції в Лугано 42 країни ухвалили декларацію з відновлення України.

Україна представила західним партнерам план післявоєнного відновлення. Він розрахований на 10 років, необхідно $750 млрд.

Відшкодування збитків має відбутися за рахунок заарештованих за кордоном коштів та активів російських громадян, наближених до Путіна, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Назвали суму збитків від росіян. Рахунок йде на сотні мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі