пʼятниця, 13 грудня 2019 14:27

Назвали підозрюваного в організації вбивства Шеремета

Назвали підозрюваного в організації вбивства Шеремета
Андрія Антоненка назвали організатором вбивства. Фото: "Еспресо.TV"

Ветерана АТО Андрія Антоненка підозрюють в організації вбивства журналіста Павла Шеремета.

Це встановило досудове розслідування, йдеться у тексті підозри Юлії Кузьменко, який виклав у Facebook адвокат Влад Добош.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мухарський розкритикував Зеленського – до його квартири вдерлися силовики

"Антоненко Андрій, захопившись ультранаціоналістичними ідеями, культивуючи величність арійської раси, розмежування суспільства за принципом національної належності, прагнучи зробити свої погляди об'єктом уваги громадськості, вчиняючи свої дії, щоб привернути увагу громадськості до певних політичних переконань вирішив створити організовану групу, щоб у її складі вчинити вбивство. Втілюючи в дію свій злочинний задум, підшукав осіб, які мали аналогічні з ним погляди та наміри, щоб привернути увагу суспільства до націонал-радикальних ідей, які, на їх думку, зможуть змінити життя суспільства", - йдеться в підозрі.

12 грудня слідчі оприлюднили імена 5 підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: медсестра одного з парашутно-десантних батальйонів Яна Дугарь, лікар і волонтер Юлія Кузьменко, музикант і доброволець Андрій Антоненко, подружжя-добровольці Владислав та Інна Грищенки.

За інформацією слідства, Дугарь проводила розвідку місця злочину за кілька днів до вбивства.

Народний депутат Яна Зінкевич оприлюднила довідку, яка свідчить, що Дугарь на момент убивства Шеремета перебувала в зоні АТО.

Зараз ви читаєте новину «Назвали підозрюваного в організації вбивства Шеремета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі