середа, 18 січня 2023 13:09

Назвали область, де мав приземлитися борт з керівництвом МВС
6

У авіакатастрофі в Броварах загинуло керівництво МВС
Фото: tsn.ua
У авіакатастрофі в Броварах загинуло керівництво МВС
У авіакатастрофі в Броварах загинуло керівництво МВС
У авіакатастрофі в Броварах загинуло керівництво МВС
У авіакатастрофі в Броварах загинуло керівництво МВС

Керівництво внутрішніх справ України, яке загинуло внаслідок авіатрощі під Києвом 18 січня, ймовірно, направлялося у Харківську область.

Про це свідчить повідомлення у Facebook начальника Національної поліції Харківщини Володимира Тимошка.

За його словами, сьогодні він "мав зустріти всіх тих, хто був на борту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Горящий падав. Дуже низько йшов" - очевидиці трагедії у Броварах розповіли моторошні подробиці

"Розмовляв вчора (17 січня. – Gazeta.ua), сьогодні, зі всіма, хто був на борту, поговорив і виїхав зустрічати, зустрічав. Сьогодні я мав зустріти, мав потиснути руки, мав… побачити не тільки керівників, ні, – друзів. Яких Поважав, яких чекав", – написав Тимошко.

Раніше заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко повідомив, що борт з керівництвом МВС летів в одну з "гарячих точок" фронту. Куди саме – не уточнив.

Уранці 18 січня у Броварах на Київщині розбився гвинтокрил. Судно впало на територію дитячого садка, біля житлових будинків. На місці трощі спалахнула пожежа.

Вертоліт належав Державній службі з надзвичайних ситуацій – судно Super Puma, яке Україна придбала у Франції 2018 року.

На борту перебували дев'ять осіб: троє членів екіпажу, керівництво Міністерства внутрішніх справ та інші працівники установи. Усі загинули. Загалом на місці падіння вертольота виявили 14 загиблих, з них одна дитина. Десятки людей поранені.

Що стало причиною катастрофи, поки що невідомо. Служба безпеки України розслідує три версії: порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера та умисне знищення.

Президент і прем'єр-міністр доручили створити спецгрупу для розслідування трагедії. Воно займе щонайменше кілька тижнів.

18 січня Верховна Рада обрала тимчасового виконувача обов'язків голови МВС на позачерговому засіданні. Ним став голова Нацполіції Ігор Клименко, яким першим повідомив про загибель Дениса Монастирського.

Зараз ви читаєте новину «Назвали область, де мав приземлитися борт з керівництвом МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі