пʼятниця, 28 липня 2023 06:11

Навіщо Путін бреше про українські втрати на фронті ‒ аналітики пояснили дії диктатора

Навіщо Путін бреше про українські втрати на фронті ‒ аналітики пояснили дії диктатора
Президент РФ Володимир Путін хоче показати український контррнаступ невдалим. Фото: apnews.com

Москва прагне показати український контрнаступ невдалим.

Таким чином Кремль хоче підняти моральний дух своїх окупаційних військ. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, російський диктатор Володимир Путін заявив 27 липня, що за останні дні війська РФ вбили 60% українського особового складу, а також 40% пілотів української бойової авіації у районі контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це не голлівудський фільм. Контрнаступ ЗСУ йде за планом – Велика Британія

Раніше Путін уже заявляв, що російські війська знищили неймовірну кількість української техніки під час українських контрнаступальних операцій. Хоча його цифри щодо українських атак вказують на те, що він перебільшує ймовірні українські втрати.

"Подання російським інформаційним простором українського контрнаступу помітно порушує видану раніше Кремлем інструкцію, яка наказує російським ЗМІ не применшувати потенціал успішних українських контрнаступальних операцій", ‒ йдеться у повідомленні.

Після двох місяців повільного прогресу на полі бою Україна, схоже, нарощує темп контрнаступу, розгортаючи тисячі додаткових військ на південному фронті.

Два американські чиновники повідомили виданню СNN, що Україна перекинула додаткові сили на південний схід країни, що є ознакою того, що Київ виявив потенційні слабкі місця в російських оборонних лініях.

Зараз ви читаєте новину «Навіщо Путін бреше про українські втрати на фронті ‒ аналітики пояснили дії диктатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі