пʼятниця, 30 червня 2023 00:07

Наступ ЗСУ на Бахмут: чого очікувати

Наступ ЗСУ на Бахмут: чого очікувати
ЗСУ незабаром контролюватимуть фланги у Бахмуті. Фото: eastnews.ua

Збройні Сили України на Бахмутському напрямку перехопили ініціативу й ведуть наступ.

Незабаром вони контролюватимуть фланги у Бахмуті. Про це 24 Каналу розповів керівник Центру військово-правових досліджень, військовий експерт Олександр Мусієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є просування до другої лінії: аналітик оцінив контрнаступ

На думку військового експерта, Україна дійде до того, що буде зрізаний весь виступ російських військ в районі Соледара й далі південніше. Наші бійці звільнять всі ті території, які Росія захоплювала з 2022 року. Наразі для цього є реальні шанси.

Сили оборони на Бахмутському напрямку проводять блискучі флангові операції. ЗСУ не пішли у лобові фронтальні атаки, а здійснили обхідні флангові маневри. Встановлення вогневого контролю на висотах, які розташовані на північ й південь від Бахмуту, дає достатньо серйозні можливості для того, аби контролювати й сам Бахмут.

"Я думаю, що є шанси просуватися далі, встановити вогневий контроль й брати в оточення російські війська. Це дуже добре для морального духу, бо ми прекрасно розуміємо, скільки триває битва за Бахмут. Місто-фортеця є визначальною, адже про нього знає весь світ", – сказав Мусієнко.

Військовий експерт припустив, що вікно можливостей для нашого наступу цього року буде обмежене жовтнем – листопадам тому, що погодні умови не дозволятимуть надалі вести бойові дії із залученням важкої техніки.

"Попри скепсис до середини – кінця жовтня в України точно будуть успіхи й буде чим пишатися в результаті контрнаступу", – додав Мусієнко.

ЗСУ просунулися у Донецькій та Запорізькій областях.

Сили оборони продовжують наступальну операцію на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках, заявив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов в ефірі національного телемарафону.

Крім того, українські військові провели кілька розвідувальних атак на лівому березі Дніпра на Херсонщині.

Зараз ви читаєте новину «Наступ ЗСУ на Бахмут: чого очікувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі