понеділок, 05 лютого 2024 08:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Наступ РФ на Куп'янськ - в РНБО прокоментували дані Forbes

Наступ РФ на Куп'янськ - в РНБО прокоментували дані Forbes
Керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко прокоментував публікацію Forbes щодо наступу РФ на Куп'янськ. Фото: instagram.com/andrii_kovalenko

Росія справді концентрує значні військові сили в районі Куп'янська.

Однак, дані Forbes щодо 500 ворожих танків та 600 БМП "дещо відрізняються від реальності". Про це у Telegram написав керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант ЗСУ Андрій Коваленко.

За його словами, Захід має зрозуміти серйозність ситуації на фронті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники припинили штурми в районі Куп'янська - Генштаб

"Особливо ті, хто ухвалюють рішення щодо допомоги. І бажано, аби там пам'ятали про американські інтереси теж. Утопічно думати, що все можна буде вирішити до грудня 2024 року, якщо Україна буде в більш слабкому становищі, як може здаватися деяким кандидатам у президенти. Навпаки, тоді доведеться давати ще більше зброї і швидко, бо Путін ніколи не піде на умови. Його мета - знищення України", - зазначив Коваленко.

За його словами, змусити Росію піти на якісь умови можна тільки силою, а не слабкістю.

РФ має на меті захопити велику частину Харківської області. Для наступу на Куп'янськ Харківської області Росія стягла 500 танків, до 600 одиниць бойових машин, сотні гаубиць і 40 тисяч війська, повідомило видання Forbes.

За даними ЗМІ, РФ планує до березня 2024 року повністю захопити Донецьку та Луганську області й частину Харківської області до річки Оскіл.

Зараз ви читаєте новину «Наступ РФ на Куп'янськ - в РНБО прокоментували дані Forbes». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі