четвер, 15 лютого 2024 18:55

Насірову зменшили заставу у сім разів. Скандальний ексголова ДФС за крок до виходу з СІЗО

Насірову зменшили заставу у сім разів. Скандальний ексголова ДФС за крок до виходу з СІЗО
У березні 2017-го, коли детективи НАБУ прийшли до Романа Насірова з підозрою, лікарі вивезли його на ношах під ковдрою у "Феофанію". Фото: radiosvoboda.org

Вищий антикорупційний суд продовжив термін тримання під вартою для колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова до 14 квітня.

Суму застави зменшив зі 100 млн грн до 70 млн. Таке рішення у четвер ухвалила колегія суддів у складі Маркіяна Галабали, Віталія Крикливого і Віктора Ногачевського. Про це повідомили Liga.net.

Насіров перебуває під вартою з жовтня 2022 року.

Суму застави для нього спочатку встановили на рівні 523 млн грн, але потім поступово почали зменшувати, і зараз вона уже у сім разів нижча, ніж на початку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ завітала до Пашинського через паркан, показала фото маєтку і розповіла подробиці підозри

"Судді продовжили тримання Насірова під вартою, однак замість встановлених раніше 100 млн грн застави тепер він має внести 70 млн грн", - пише Центр протидії корупції.

У разі внесення застави, ексголова ДФС буде зобов'язаний прибувати за викликом до суду, не відлучатися за межі Києва без дозволу суду, утриматись від спілкування зі свідками, здати закордонний паспорт і носити електронний браслет. Обов'язки діятимуть до 14 квітня.

"Цікаво, що захист Насірова просив визначити значно меншу заставу у 11 млн грн. Дружина Насірова нібито вже внесла ці кошти на депозитний рахунок ВАКС. За словами адвокатів, це максимально можлива сума, яку родина може внести у якості застави", - розповів ЦПК.

Також судді зобов'язали Київський слідчий ізолятор невідкладного забезпечити право Насірова на медичну допомогу, зокрема проведення обстеження і лікування у медзакладі.

Позаторік ВАКС обрав Насірову варту з рекордною заставою у 523 млн грн. За версією слідства, Насіров нібито допоміг за хабар компаніям Олега Бахматюка у прискореному режимі отримати відшкодування ПДВ.

Детективи Національного антикорупційного бюро затримували Насірова у березні 2017-го. Він лежав у лікарні "Феофанія". Медперсонал намагався не пустити детективів в палату. Казали, Насіров у тяжкому стані.

За версією слідства, ексголова ДФС надавав незаконні розстрочення боргу зі сплати платежів фірмам, пов'язаним із колишнім народним депутатом Олександром Онищенком і його "газовою схемою". Збитки становили понад 2 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Насірову зменшили заставу у сім разів. Скандальний ексголова ДФС за крок до виходу з СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі