середа, 01 березня 2023 10:04

Спецтема: Війна Росії проти України

"Нам потрібні нові літаки" ‒ Ігнат порівняв можливості авіації України та РФ

"Нам потрібні нові літаки" ‒ Ігнат порівняв можливості авіації України та РФ
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат наголосив, що Україна гостро потребує західних літаків. Фото: armyinform.com.ua

Військова авіація Україна нині суттєво поступається російській.

Саме тому Збройні сили України нині потребують сучасних західних винищувачів. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Простими словами, наш МіГ-29 проти російського літака Су-30, який модернізований від Су-27, – це теж саме, що ви сидітимете в окопі з пістолетом Макарова, а вони – з автоматом або з кулеметом за 200 метрах. Ось це власне, якщо порівняти так приблизно за технологіями. І плюс у них ще три кулемети, а у вас – один пістолет. Ви можете теоретично їм протистояти: десь спробувати підповзти, перестріляти їх тощо", – сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах зробили заяву щодо NASAMS

За його словами, у забезпеченні контролю над повітряним простором ключову роль відіграють кількість озброєння та наявні технології.

"Саме тому нам потрібні літаки, такі як F-16, які пройшли етапи глибокої модернізації, які можуть на рівні протистояти ворогові в повітрі та завдавати високоточних далекобійних ударів", – наголосив Ігнат.

Він також додав, що радянська техніка не може виконувати такі завдання.

"Пілоти роблять все можливе, видавлюють із цієї техніки, що можна. Але нам потрібні нові літаки", – сказав Ігнат.

Конгрес США буде тиснути на адміністрацію президента Джо Байдена, щоб винищувачі F-16 передали Україні. Голова комітету із закордонних справ Палати представників США Майкл Маккол сподівається, що Республіканська та Демократична партії зможуть вплинути на Білий дім.

Разом з тим у Палаті представників Конгресу США не впевнені у необхідності відправки винищувачів F-16 в Україну. Там вважають, що це "не є мудрим використанням ресурсів, необхідних для перемоги у війні". Про це, зокрема, заявив член комітету, демократ з Вашингтона Адам Сміт.

Зараз ви читаєте новину «"Нам потрібні нові літаки" ‒ Ігнат порівняв можливості авіації України та РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі