понеділок, 19 грудня 2022 15:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Наливає воду російським окупантам у Криму: СБУ показала колаборанта

Служба безпеки України ідентифікувала колаборанта, який налагоджує подачу води до військових баз російських окупантів у Криму.

Зрадником виявився колишній керівник Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра Ігор Андрієнко. Про підозру йому СБУ повідомила у понеділок.

Колишній посадовець пішов на співпрацю з окупантами і погодився очолити створене ними "государственное унитарное предприятие водных ресурсов Херсонской области".

Автор: СБУ
  СБУ повідомила про підозру колишньому керівнику Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра Ігорю Андрієнку.
СБУ повідомила про підозру колишньому керівнику Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра Ігорю Андрієнку.

Колаборант виконує вказівки Кремля щодо безперебійного водопостачання до ворожих баз на тимчасово окупованому півострові.

"Для цього колаборант підписав "доручення" щодо незаконного приєднання до складу окупаційного органу підрозділів Північно-Кримського каналу, повідомляють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадськість закликає гнати Шуфрича з голови комітету. І не тільки його

Через цю гідротехнічну артерію колаборант намагається забезпечити подачу дніпровської води до місць тимчасової дислокації окупаційних угруповань у захопленій частині півдня України.

Наразі зловмисник знаходиться на тимчасово окупованій території у Херсонській області.

"Однак, співробітники Служби безпеки знають про місця його перебування і проводять комплексні заходи для притягнення до відповідальності за злочини проти України", – пише СБУ.

Суд арештував активи колишнього народного депутата Валерія Горбатова, який із Криму фінансував російських окупантів. Також арештували активи дружини колаборанта Сергія Аксьонова, на яку екснардеп переоформив свої підприємства.

Торік у грудні правоохоронці передали до суду обвинувальний акт щодо восьми керівників окупаційної адміністрації РФ в Криму і Севастополі, зокрема Аксьонова. Його чекає позбавлення волі до 15 років тюрми.

Аксьонова підозрюють за низкою кримінальних статей. Київський апеляційний суд дозволив його арешт. Прізвисько Аксьонова у кримінальних колах – Гоблін.

Зараз ви читаєте новину «Наливає воду російським окупантам у Криму: СБУ показала колаборанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі