вівторок, 04 жовтня 2011 11:46

Найсильніші повені в Таїланді вбили понад 220 осіб
12

Фото: Фото: Reuters

Найгірші за останні десятиліття повені, що сталися в останні місяці в Таїланді, забрали життя щонайменше 224 людей, заявила у вівторок місцева влада.

За поточний рік від повеней постраждали 58 з 77 провінцій країни, а в 25 провінціях ситуація досі вкрай небезпечна.

Минулого тижня уряд Таїланду повідомив про рішення направити 10 тис. військовослужбовців у постраждалі від стихії райони. Ці військові візьмуть участь в операції з надання допомоги місцевим жителям, пише Інтерфакс-Україну.

Експерти вважають, що повені в Таїланді продовжаться до початку листопада.

Десятки буддійських храмів, побудованих на пагорбах і підвищеннях, стали місцем збору мешканців, чиї будинки повністю затоплені водою. Урядовці та волонтери благодійних організацій щодня привозять на човнах у монастирі, повністю відрізані від зовнішнього світу, предмети першої необхідності, воду і їжу.

Понад п'ятдесят тисяч людей в даний час готуються до евакуації в провінції Чіангмай, де в деяких районах, розташованих в передгір'ях, зійшли селеві потоки, які вбили місцевих жителів і знищили десятки житлових будинків, пише РИА "Новости".

Частина північних передмість столиці Таїланду, Бангкоку, другий день перебуває під метровим шаром води. Проте, міська адміністрація в понеділок ще раз оголосила, що вжитих нею заходів "повинно вистачити для запобігання масштабної повені в столиці". Побудовані у вересні загородження з тисяч мішків з піском захищають найбільш вразливі набережні річки Чаопрайя і прибережні квартали міста.

Зараз ви читаєте новину «Найсильніші повені в Таїланді вбили понад 220 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі