пʼятниця, 09 лютого 2024 16:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Найближчими місяцями здатність України вести боротьбу зменшиться через снарядний голод - FT

Найближчими місяцями здатність України вести боротьбу зменшиться через снарядний голод - FT
Українська армія змушена вистрілювати на день лише близько третини від тієї кількості снарядів, яка необхідна для оборони власних позицій. Фото: Генштаб

Українська армія змушена вистрілювати на день лише близько третини від тієї кількості снарядів, яка необхідна для оборони власних позицій.

Ця ситуація є результатом зупинки американської допомоги та нездатності ЄС виконати взяті на себе зобов'язання по снарядах. Про це пише Financial Times.

Західні офіційні особи попереджають, що найближчими місяцями здатність України вести боротьбу зменшиться через нестачу зброї. Натомість Росія користується моментом, аби досягти успіхів на фронті, зокрема в Авдіївці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фронті не вистачає снарядів - Данілов

"Це відчайдушна ситуація на передовій для українців, набагато гірша, ніж вони визнають", - сказав високопоставлений дипломат НАТО, ім'я якого не називається.

Високопоставлений європейський дипломат, який теж говорив на умовах анонімності, заявив, що ЗСУ буде важко навіть просто утримувати власні позиції.

"Європейцям буде непросто замінити США. Це не зовсім реально", - пояснює ситуацію з поставками зброї інший європейський дипломат.

Відомий військовий аналітик Роб Лі зазначив, що Київ "зараз стикається з двома гострими проблемами: нестачею боєприпасів і нестачею піхоти.

"Чим довше ці дві проблеми не вирішуватимуться належним чином, тим більше погіршуватиметься ситуація для України", - наголосив він.

Затримки у військовій допомозі Заходу посилюють снарядний голод українських військ.

У Збройних сил України вже відчувається дефіцит боєприпасів, повідомляють аналітики американського Інститут вивчення війни (ISW).

Такий стан речей підриває здатність українських військ використовувати західні контрбатарейні системи. За останній тиждень окупанти збільшили інтенсивність артилерійських ударів майже на чверть і обстріляли Україну понад 1,5 тис. разів, вразивши понад 570 населених пунктів.

Зараз ви читаєте новину «Найближчими місяцями здатність України вести боротьбу зменшиться через снарядний голод - FT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі