пʼятниця, 09 вересня 2011 14:43

На Житомирщині циганам влаштують "солодке життя"?

У центрі Мирополя на Житомирщині відбулося зібрання жителів селища, присвячене нещодавнім подіям, пов'язаним із побиттям місцевого жителя групою циган.

Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі Соціал-національної асамблеї (СНА).

Активісти заявили, що про таке зібрання було попередньо анонсовано на стихійному мітингу, який відбувся раніше, у суботу 3 вересня. За їхніми словами, від деяких представників місцевої влади надходили попередження про несанкціонованість цього мітингу та можливий розгін мирного зібрання.

"Але люди все одно зійшлись. Зібралося біля 250 чоловік. Вони обурені зростаючою нахабністю місцевих циган та злочинною бездіяльністю щодо цього влади", - зауважив представник СНА Дмитро Лесько.

Він відзначив недопустимість "поширення відвертої дезінформації" про події у селищі з боку правоохоронних органів. За його словами, житомирська міліція заперечувала факт стихійного мітингу у Мирополі проти "циганського свавілля". На це мешканці почали вигукувати: "Ганьба!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Житомирщині люди виступили проти "циганського свавілля"

Також Лесько наголосив на неприпустимості намагань зробити з постраждалого злочинця. За його словами, громаду Мирополя в черговий раз запевнили у рішучості розібратись, проте люди підозрюють, що винуватці злочину уже далеко, а, отже, і покарання вони уникнуть.

"Але ми не спустимо на гальма цю справу, оскільки безкарність веде до лавиноподібного збільшення кількості етнічних злочинів", - попередили в Асамблеї.

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині циганам влаштують "солодке життя"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі