пʼятниця, 01 жовтня 2021 12:47

"На живіт, с*ко!": в Одесі ліквідували російського кілера Аслана Дикаєва
10

Чеченський кілер 29-річний Аслан Дикаєв
Фото: argumentua.com
У перестрілці загинуло двоє міліціонерів
Злочинці розпочали перестрілку, коли їх зупинили співробітники ДАІ
Злочинці розпочали перестрілку, коли їх зупинили співробітники ДАІ
Спроби бійців спецпідрозділу "Сокіл" УБОЗ штурмом взяти будівлю, в якій ховалися злочинці

1 жовтня 2011 року на Одещині під час спецоперації вбили двох злочинців, причетних до вбивства міліціонерів.

У ніч із 29 на 30 вересня поблизу Одеси відбулася перестрілка. Оперативники УГРО отримали інформацію, що трасою на чорному ВАЗ 2110, імовірно, пересуваються професійний чеченський кілер. Він здійснював замовні вбивства в Росії та Україні. Автомобіль кілера зупинила міліція. Злочинець кинув у них гранату й почав перестрілку. Загинули прапорщик зі спецвзвода облДАІ 40-річний Олександр Розмаріца й "беркутівець" 21-річний Віктор Коженко. Четверо колег зазнали вогнепальних поранень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З України екстрадують кримінального авторитета, якого не встиг убити Дикаєв

Міліція встановила особу головного вбивці. Ним виявився уродженець чеченського міста Грозний 29-річний Аслан Дикаєв. У російському Волгограді він був штатним кілером у місцевої чеченської мафії. Відзначився в кримінальних розборках місцевих кримінальних кланів. Після кількох убивств переїхав в Україну. Нелегально жив в Одесі, працював найманцем. В Одесі й області вбив власника асфальтового заводу й застрелив ще кількох людей "на замовлення".

Після перестрілки в Одеській області запровадили план перехоплення "Сирена". У повітря підняли вертольоти, а дороги й вокзали перекрили.

Злочинців знайшли на 9-й станції Фонтана біля санаторію "Червоні зорі" у невеликому приватному будинку. З території проведення спецоперації евакуювали мешканців прилеглих будинків.

Під час операції Аслан Дикаєв просив правоохоронців не стріляти в нього, але ті продовжили вогонь. Про це свідчив студент Олександр, який того дня з гуртожитку бачив спецоперацію.

"Я почув гучні постріли під балконом і побачив, як лежали два міліціонери в засідці за пагорбом. На спині в бійців спецпідрозділів був напис "Міліція". Операція тривала десь до 16:30. Години дві тривали постріли. Група захоплення бігала туди-сюди. А потім уже почалися крики", - розповідав Олександр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму зі зброєю та вибухівкою затримали спільника Дикаєва?

Приблизно о 13:00 хлопець побачив, як Дикаєв вибіг з автоматом і запасним магазином із патронами, перемотаним скотчем.

"Він вибіг на вулицю. Мабуть, хотів утекти. Біг і стріляв з автомата. За рогом був вхід у наш гуртожиток. Йому підстрелили праве плече. У правій руці був автомат. Він його кинув, підняв ліву руку й закричав: "Не стріляйте, я без зброї. Здаюся!". Вибіг на міліціонерів, що були в засідці. Ті почали стріляти йому по ногах і закричали: "На живіт, с*ко!". Він упав на землю, потім у нього почали стріляти снайпери. Він ще ворушився. Коли все закінчилося, навколо нього ходив міліціонер і чіпляв тіло мотузкою", - свідчив хлопець.

Російського кілера Аслана Дикаева таємно поховали в Чечні. Тіло передали матері 13 жовтня. На наступний день, 14 жовтня, його поховали на кладовищі в Грозному.

Зараз ви читаєте новину «"На живіт, с*ко!": в Одесі ліквідували російського кілера Аслана Дикаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі