четвер, 09 лютого 2012 12:15

На Закарпатті вчителя фізкультури убив журналіст

На Закарпатті вчителя фізкультури убив журналіст

Житель закарпатського райцентру Великий Березний Володимир Копча, що в грудні минулого року убив вчителя фізкультури, виявився журналістом. Про це розповів начальник головного управління МВСУ в Закарпатській області Віктор Русин.

"Як з'ясувалося, Копча був членом Національної Спілки журналістів України. У листопаді 2004 року він подав членський квиток та підтвердження, що є позаштатним кореспондентом київської газети "Бізнес Україна". На основі цих документів у департаменті йому видали дозвіл на носіння травматичної зброї", - сказав Русин.

Нагадаємо, вночі 19 грудня 2011 року Володимир Копча із 17-річним сином Юрієм та товаришем Валерієм Сирохманом розстріляли 30-річного вчителя фізкультури Павла Опаленика. Пошуком убивць міліція зайнялася тільки в обід наступного дня. Але досі їх не знайшла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ужгороді п'яний убив підприємця на очах у дітей

За словами Віктора Русина, через це із займаної посади усунули начальника райвідділу міліції, а начальник штабу Великоберезнянського РВ УМВС взагалі звільнений з органів внутрішніх справ.

"Начальник штабу за гроші попереджав убивць, що їх шукають", - зізнався головний міліціонер області.

До речі, на Закарпатті це вже не перший випадок, коли злочинці, прикриваючись членськими квитками Національної Спілки журналістів України, отримують дозвіл на носіння зброї. Як розповів Віктор Русин, ужгородський екс-чиновник Михайло Пісняк, який у ніч з 13 на 14 січня влаштував стрілянину в ужгородській кав'ярні "Правда", дозвіл на носіння зброї отримав також за фальшивим журналістським посвідченням.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті вчителя фізкультури убив журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі