четвер, 03 квітня 2014 16:05

На Вінниччині через помилку медиків помер 19-річний юнак

На Вінниччині через помилку медиків помер 19-річний юнак
Фото: luganews.com

19-річному Роману Борисенку з села Пилипи-Борівські Томашпільського району неправильно діагностували хворобу. За два тижні, 24 березня, хлопець помер. Батьки звинувачують лікарів у невірному лікуванні і подали заяву до прокуратури.

"Він приїхав на вихідні до батьків з навчання. В цьому році мав отримати диплом. Якраз тоді святкували 8 Березня. Застудився. Зі слів матері, медики лікували його від ангіни. У нього не падала температура. Постійно трималася за 40 градусів. Відвезли його до Вінниці. Викликали медиків з Києва. Але врятувати хлопця не вдалося. Пізніше сказали, що у нього виявили двобічну пневмонію", — згадує секретар сільської ради Людмила Захарченко.

Батько працює у місцевому сільгосппідприємстві. Мати — на пошті. Мали єдиного сина. Вчився у Бершадському медучилищі. У селі кажуть, сім'я дуже хороша. Боляче переживають втрату сина. Матір відвезли до лікарні. Жінка готова довести, що в смерті її сина винуваті лікарі.

"Це робить, аби інші не обпеклися", - додає Захарченко.

Прокуратура Томашпільського району порушила кримінальне провадження за фактом неналежного виконання професійних обов'язків лікарів Томашпільської райлікарні.

"Медики невірно діагностували захворювання хлопчини. Відповідно неправильно призначили лікування, внаслідок чого дитина померла. Висновком судово-медичної експертизи встановлено, що причина смерті відрізняється від діагнозу, наданого районною лікарнею. Будемо розбиратися", - повідомив прокурор району Андрій Кобилянський.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині через помилку медиків помер 19-річний юнак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі