понеділок, 22 жовтня 2012 23:52

На Тернопільщині злодії розібрали 320 метрів рейок

На Тернопільщині злодії розібрали 320 метрів рейок
Фото: moole.ru

Шістьох жителів Здолбунівського району Рівненської області затримали тернопільські міліціонери  за підозрою у розкраданні колективного майна.  Чоловіки демонтували вузькоколійне залізнодорожне полотно, що належить торфобрикетному заводу у Шумському районі Тернопільщини. Суму завданих збитків оцінюють у майже 140 тисяч гривень.

Про це Gazeta.ua повідомили у центрі зв'язків з громадськістю обласної міліції.

"Затіяв злодійську вилазку 42-річний фермер з Рівненщини. Чоловік найняв п'ятьох помічників. Підбирав "кандидатів" з неблагополучних родин, які за гроші готові були виконувати будь-які його вказівки", - розповів начальник Шумського райвідділу внутрішніх справ Анатолій Ігнатюк.

Організатор привозив крадіїв мікроавтобусом на Тернопільщину. Залишав їх у райцентрі Шумську на цілий день, щоб демонтували металеві рейки за кілька кілометрів від заводу. Крім "робітників", довозив і газозварювальну техніку. З її допомогою злодії різали довгі швелери, аби згодом можна було їх повантажити у бус.

"За кілька днів такого "десанту" зловмисники зуміли викрасти майже 320 метрів металевих рейок", - зазначили правоохоронці. – "Прибутки від злодійського ремесла зловмисники мали чималі. Спільники отримували всього 200-400 гривень за день, а той, хто займався зварювальними роботами, - 800 гривень. Організатор мав доходи вигідніші, як за фермерство".

42-річного фермера помістили в ізолятор тимчасового тримання. А п'ятьох його спільників суд відпустив на підписку про невиїзд.

Проти групи злодіїв порушена кримінальна справа за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу – крадіжка, вчинена у великих розмірах. Їх можуть позбавити волі на строк від п'яти до восьми років.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині злодії розібрали 320 метрів рейок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі