четвер, 22 червня 2023 11:07

Спецтема: Війна Росії проти України

На Таврійському напрямку ЗСУ "вирівняли" фронт

На Таврійському напрямку ЗСУ "вирівняли" фронт
Українські військові просунулись вперед на Таврійському напрямку. Фото: t.me/landforcesofukraine

На Таврійському напрямку тривають запеклі бої.

Українські військові там просунулись вперед на відстань до 1 км. Про це в ефірі національного телемарафону розповів спікер об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень, передає Gazeta.ua.

За його словами, Сили оборони Таврійського напрямку продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія випустила по Україні шість ракет та чотири дрони: у ЗСУ повідомили деталі нічної атаки

"Маємо просування в бік противника до 1 км. Йдеться про заходи тактичного рівня, так зване вирівнювання фронту" ‒ розповів Шершень.

Він також додав, що минулої доби російські загарбники 29 разів атакували українські позиції на Таврійському напрямку. Ворог здійснив 574 обстріли з танків, РСЗВ та артилерії.

"Найчастіше і найактивніше ворог атакував на сході. У Донецькій області, в районі Авдіївки та Мар'їнки, отримавши гідну відсіч, відступив. Найголовніше ‒ з нашої сторони втрат позицій не допущено", ‒ сказав Шершень.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, де тривають важкі бої.

Протягом доби відбулось понад 40 бойових зіткнень, повідомив уранці 22 червня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «На Таврійському напрямку ЗСУ "вирівняли" фронт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі