четвер, 12 січня 2023 07:38

Спецтема: Війна Росії проти України

На противагу Пригожину ‒ аналітики пояснили причини заміни Суровікіна на Герасимова

На противагу Пригожину ‒ аналітики пояснили причини заміни Суровікіна на Герасимова
Валерія Герасимова призначили командувачем російських окупаційних військ в Україні. Фото: gettyimages.com

Призначення командувачем російських окупаційних військ в Україні Валерія Герасимова може бути частково політичним рішенням.

Таким чином російський президент Володимир Путін хоче послабити вплив силовиків, фаворитом яких був Сергій Суровікін. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, у міноборони Росії та силовиків, що найбільше представлені власником ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним, протилежні погляди на методи ведення війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони Великої Британії прокоментувало зміну командувача військами РФ

"Пригожин з кінця 2022-го дедалі частіше критикує ведення війни міноборони Росії. Ігор Гіркін, колишній командувач російськими бойовиками на Донбасі й блогер, дав зрозуміти, що підтримає усунення президента Росії Володимира Путіна з посади, у своїй прямій критиці Путіна 10 січня", ‒ зазначають в ISW.

Суровікін був улюбленцем прихильників Пригожина і суперником міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

"Призначення Герасимова, ймовірно, частково є політичним кроком, спрямованим на ослаблення впливу силовиків, що виступають проти МО, і сигнал для Пригожина та інших людей зменшити свою критику МО", ‒ йдеться у повідомленні.

В ISW також вважають, що такий крок може спонукати "фракцію силовиків" ще більше розколоти російський інформаційний простір.

Міноборони країни-агресорки Російської Федерації призначило Валерія Герасимова командувачем об'єднаного угруповання російських окупаційних військ в Україні. Заступником Герасимова призначили Сергія Суровікіна. Той раніше командував окупаційними військами.

Зміна командувача російських військ в Україні свідчить про те, що в РФ відбувся реванш класичного генералітету. Класичні генерали у Росії починають відтісняти ФСБшників та власника приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина. Таку думку в ефірі телемарафону висловив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «На противагу Пригожину ‒ аналітики пояснили причини заміни Суровікіна на Герасимова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі