субота, 26 квітня 2014 20:50

На Полтавщині троє хлопців врятували жінку від зґвалтування
1

Фото: ГУ МВС Полтавської області

На Полтавщині троє хлопців врятували жінку від зґвалтування.

У обласному центрі в мікрорайоні Браїлки пізно увечері 22-річний чоловік накинувся на жінку і намагався її зґвалтувати. У цей час по вулиці Маршала Бірюзова йшли троє хлопців Артем Дудко, Богдан Василенко та Максим Бурковський. І раптом почули несамовитий жіночий крик. Він доносився із-за будинків метрів за тридцять від дороги.

"Ми розуміли, що комусь справді потрібна допомога, тому розділились на дві групи і пішли в обхід будинків",– пояснюють хлопці.

Коли друзі підійшли до будівлі профтехучилища, яке знаходиться в цьому районі, то в темряві біля вікон відчули якісь рухи.

"Підійшовши ближче та підсвітивши ліхтариком від мобільного, ми побачили молодого чоловіка, який лежав на жінці. Коли чоловік нас побачив, то швидко почав втікати", – сказав один із хлопців.

Друзі кинулися за втікачем, його наздогнали та затримали. Після цього зателефонували до міліції і передали зловмисника у їхні руки.

"Затриманим виявився раніше судимий за скоєння крадіжки мешканець одного із сіл Полтавського району, 1992 року народження. У намаганні зґвалтувати жінку він зізнався. Що підштовхнуло до такого вчинку, зловмисник пояснити не може: за його словами, у селі в нього є дівчина. Єдине пояснення, яке почули міліціонери з вуст "ґвалтівника" – був дуже п'яний. Щодо потерпілої, то вона безмежно вдячна своїм рятівникам. Жінка пояснила, що вони прийшли тоді, коли від ударів вона уже практично втрачала свідомість і не могла чинити опору", – пояснив Володимир Пасічко із Полтавської міліції.

"Я ніколи не думала, що щось подібне може трапитись у даному місці, адже відстань до вулиці буквально тридцять метрів, це людне місце. Він накинувся на мене, закрив рот своєю долонею та наніс декілька ударів по обличчю. Коли я зібралась з усіх сил, звільнила рот від його руки і крикнула, він знову мене вдарив. Після цього я почала втрачати свідомість", – розповіла потерпіла.

Одразу після затримання слідчим Київського райвідділу міліції відносно зловмисника було розпочате кримінальне провадження за частиною 3 статті 15 та частиною 1 статті 152 Кримінального кодексу України (замах на зґвалтування). На нього чекає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині троє хлопців врятували жінку від зґвалтування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі