понеділок, 12 вересня 2022 11:06

Спецтема: Війна Росії проти України

На півдні України російські війська хочуть скласти зброю – Гуменюк

На півдні України російські війська хочуть скласти зброю – Гуменюк
За словами керівниці об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталії Гуменюк, окремі підрозділи російських військ хочуть здатися. Фото: скрін з відео

На півдні України окремі підрозділи російських військ хочуть здатися.

Їхні командири намагаються вести переговори про умови складення зброї та переходу "під егіду міжнародного гуманітарного права". Про це в коментарі 24 каналу повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, українські захисники просунулися вглиб захоплених росіянами територій на кілька десятків кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські війська наступають набагато краще, ніж очікувалось – Резніков

Офіцери ворожих підрозділів отримали завдання залишати позиції у будь-який спосіб, який на той час буде доступний окупантам.

"Є вже такі певні розхитування та деморалізація. Вони настільки глибокі, що навіть командування усвідомлює, що їм далі рухатись немає куди", – наголосила Гуменюк.

За її словами, російські загарбники усвідомлюють, що затиск між правим берегом Херсона і Силами оборони Півдня буде потужним і треба шукати способи "евакуюватися". Використання будь-яких плавзасобів на Дніпрі нині обмежене.

"Техніку й озброєння окупанти лишають, а себе та підрозділи евакуюють на лівий берег", – розповіла Гуменюк.

Успіх українського контрнаступу на Харківщині став результатом вмілого планування та проведення кампанії. Відвоювати значні території також допомогло використання західної зброї, такої як HIMARS. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Українські захисники уже в Ізюмі на Харківщині. Інформацію офіційно підтвердили в Службі безпеки України та показали фото захисників у звільненому місті.

Зараз ви читаєте новину «На півдні України російські війська хочуть скласти зброю – Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі