вівторок, 19 квітня 2022 14:27

Спецтема: Війна Росії проти України

На Миколаївщині українські захисники знищили ворожі системи залпового вогню

На Миколаївщині українські захисники знищили ворожі системи залпового вогню
Українські захисники знищили ворожі системи залпового вогню, повідомив офіцер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров. Фото: скріншот з відео

Триває 55-та доба російського вторгнення в Україну. На півдні країни напружена ситуація, ворог намагається деморалізувати цивільне населення.

Російські окупанти продовжують обстрілювати Миколаївщину реактивними системами залпового вогню. Про це повідомив офіцер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров у Telegram.

"Цієї ночі ворог застосував і фугасні снаряди, намагаючись посилити руйнування й спровокувати гуманітарну кризу. Відповідь наших підрозділів була влучною - дві системи залпового вогню знищено", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни на Херсонщині стріляли в школярів, одна дитина померла - очевидці

У Миколаєві лишається близько 2 тис. небезпечних місць, які треба розмінувати. Цим уже займаються сили нацгвардії, ДСНС і Збройних сил України, додав Назаров.

"Вибухи та артилерійські обстріли на території всієї Херсонської області. Ворог продовжує спроби просування до адмінкордону з Миколаївщиною, а також готує провокативні обстріли мирного населення для дискредитації Збройних сил України та створення пропагандистського підґрунтя до незаконного референдуму", - повідомив він.

Корабельне угруповання РФ у Чорному морі продовжує дистанційне маневрування, "зберігаючи загрозу ракетних ударів і тримаючи в задумі десантну операцію".

"Тривають спроби повітряної розвідки, але сили протиповітряної оборони влучно знищили черговий БПЛА "Орлан-10" над Одещиною", - додав Назаров.

Військові 80-ї окремої десантно-штурмової бригади зі Львова розбили ворожу колону на Миколаївщині. Сталося це біля міста Вознесенськ і прилеглих населених пунктів. Як розповіли десантникам жителі, російські окупанти були впевнені, що вони зазнали втрат через місцевих, які допомагали ЗСУ та корегували вогонь. Тому загарбники хотіли з ними розправитися.

Зараз ви читаєте новину «На Миколаївщині українські захисники знищили ворожі системи залпового вогню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі