понеділок, 18 квітня 2022 20:08

Спецтема: Війна Росії проти України

На Миколаївщині львівські десантники розгромили ворожу колону, яка знущалася з місцевих
3

Військові 80-ї окремої десантно-штурмової бригади зі Львова розбили ворожу колону на Миколаївщині. Сталося це біля міста Вознесенськ і прилеглих населених пунктів.

Як розповіли десантникам жителі, російські окупанти були впевнені, що вони зазнали втрат через місцевих, які допомагали ЗСУ та корегували вогонь. Тому загарбники хотіли з ними розправитися, зазначила пресслужба бригади у Facebook.

Один із мешканців села розповів, що росіяни вивели з приватних будинків на вулицю близько 30 цивільних - чоловіків і жінок. Тоді поставили їх на коліна, зв'язали скотчем руки за спиною і вимагали зізнатися, хто корегував обстріли та допомагав ЗСУ.

"Ми мовчали. Тоді окупанти стали стріляти над головами. Жінки плакали й просили, щоб їх відпустили. Від чого орки остаточно розлютились і озвіріли. Їхній командир сказав, якщо через п'ять хвилин йому не викажуть ім'я корегувальника, він накаже розстріляти всіх", - розповів військовим місцевий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти почали наступ на східні області

Але українські бійці розбили колону ворожої техніки та російських військових. Якраз у цей час львівські десантники спостерігали за селом.

Військові 80-ї окремої десантно-штурмової бригади зі Львова розбили ворожу колону на Миколаївщині
Фото: facebook.com/80brigade
Військові 80-ї окремої десантно-штурмової бригади зі Львова розбили ворожу колону на Миколаївщині
Військові 80-ї окремої десантно-штурмової бригади зі Львова розбили ворожу колону на Миколаївщині

"Вони оперативно надали координати місць розташування окупантів та скоригували артилерійський вогонь по ворожій техніці та живій силі противника, вразивши в тому числі й командно-штабну машину орків", - повідомили у пресслужбі 80-ї бригади.

Захисникам вдалося ліквідувати близько 25 російських загарбників.

"Головне, що місцеві, користуючись моментом, змогли звільнитись і відійти в безпечне місце", - додали.

Російські окупанти продовжують обстрілювати Миколаївщину. Ворог використовує заборонені касетні снаряди. Ворожі снаряди потрапляють у житлові квартали, повідомляє Владислав Назаров у зведенні оперативного командування "Південь" станом на 18 квітня.

За його словами, по території Миколаївщини російські війська завдали ракетних ударів. Завдяки своєчасному та чіткому реагуванню протиповітряної оборони ракету знищили.

Зараз ви читаєте новину «На Миколаївщині львівські десантники розгромили ворожу колону, яка знущалася з місцевих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі