вівторок, 17 липня 2012 16:08

На Львівщині розлили 400 літрів нафти і забруднили водогін

На Львівщині розлили 400 літрів нафти і забруднили водогін

Учора близько 17.00 на вул. Довженка у Бориславі на Львівщині зі свердловини нафтогазовидобувного управління "Бориславнафтогаз" вилилась нафта. На поверхню витекло майже 400 літрів цієї речовини. Більшу частину її змило дощовою водою у річку Тисмениця.

У місті кажуть, за кілька годин до аварії працівники компанії проводили там ремонтні роботи.

Рятівники одразу взялися перекривати нафтові стоки. До ліквідації аварії було залучено 10 працівників "Бориславнафтогазу", 2 технічні машини.

Просочившись у підземні води, нафтопродукти потрапили у водопровід. На вул. Коваліва та Володимира Великого перекрили водопостачання. Понад 3 тисячі жителів Борислава залишились без води.

"Питну воду туди привозитимуть автоцистернами", - повідомив Олексій Титаренко, начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської облдержадміністрації.

Рятувальники шукали місця, звідки нафтопродукт могли потрапити у водопровідну мережу. Поки знайшли лише одну пошкоджену ділянку - на Ковалівській лінії водогону, діаметром 30 сантиметрів. Там розкопують землю, щоб відремонтувати трубу.

"Для промивання водогону потрібен час. СЕС братиме проби води, допоки показники не будуть у межах норми", - розповів Олексій Титаренко.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині розлили 400 літрів нафти і забруднили водогін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі