середа, 27 липня 2022 23:19

Спецтема: Війна Росії проти України

На крейсері "Москва" загинув син контрадмірала, який командує дивізією ЧФ РФ

На крейсері "Москва" загинув син контрадмірала, який командує дивізією ЧФ РФ
ЗСУ 13 квітня потопили російський крейсер "Москва". Фото: agents.media

На крейсері "Москва", який Збройні сили Україні успішно потопили у квітні, загинув Валерій Криворог.

Він був сином контрадмірала Олега Криворога, повідомляє "Агенство".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали "Москву" на дні Чорного моря

Батько загиблого окупанта – командир 30-ї дивізії надводних кораблів ЧФ країни-терориста Росії, до якої входила і "Москва".

Повідомляється, що після затоплення судна Криворог вважається зниклим безвісти. Судячи з його сторінки в російській соціальній мережі "ВКонтакте", востаннє в мережі він був 9 квітня, за п'ять днів до затоплення "Москви".

У Чорноморському флоті РФ відмовились коментувати інформацію про загибель сина контрадмірала.

13 квітня повідомили про ураження російського ракетного крейсера "Москва" українськими ракетами "Нептун". Унаслідок обстрілу Росія втратила 16 крилатих ракет.

14 квітня міноборони Росії визнало, що на палубі флагмана ЧФ РФ сталася пожежа. Її пояснили "випадковою детонацією боєприпасів". Про інцидент командування доповіло особисто російському президенту Володимиру Путіну.

Того ж дня українське військове командування повідомило, що внаслідок влучання українських ракет крейсер "Москва" почав тонути. Згодом стало відомо, що судно затонуло після тривалої пожежі на борту, поки його буксирували в Севастополь.

У російському Міноборони підтвердили загибель лише капітана "Москви", а 27 осіб були оголошені безвісти зниклими. За даними журналістів, серед зниклих є строковики.

Зараз ви читаєте новину «На крейсері "Москва" загинув син контрадмірала, який командує дивізією ЧФ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі