четвер, 17 жовтня 2013 10:08

На Кіровоградщині 8-річна дівчинка і 9-річний хлопчик втекли з дому і ночували в лісі

15 жовтня о 21:30 за допомогою до рятувальників звернулися працівники Новоархангельського райвідділу міліції Кіровоградщини. Повідомили, що необхідна допомога щодо пошуку 9-річного хлопчика із села Ржеве. Дитина не повернулася додому зі школи сусіднього села Скалівські Хутори. Наступного дня о восьмій ранку стало відомо, що того ж дня після уроків додому не прийшла і 8-річна дівчинка із Скалівських Хуторів. Вчителі розповіли, що 15 жовтня обоє дітей зі школи пішли разом, повідомляють в Державній службі з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області.

У пошуку дітей брали участь 10 міліціонерів та 6 рятувальників.

Школярів знайшов 16 жовтня місцевий житель. Діти були на автодорозі між селищем Новоархангельськ та Скалівськими Хуторами.

"Якби батьки за допомогою звернулися вчасно, дітей би знайшли швидше. А про їхнє зникнення правоохоронці дізналися пізно ввечері від працівника соціальної служби. До пошуків дітей було залучено особовий склад райвідділу, обласної міліції та рятувальної служби. Зниклих дітей шукали всю ніч. О 10.45 дітей помітив місцевий житель, що проїжджав дорогою між населеними пунктами. Він і подзвонив у міліцію. Діти були в задовільному стані. Розповіли,що після уроків вирішили піти у Новоархангельськ до родичів хлопчика. Чоловік упізнав малого, тож відвіз дітей назад до села. Але вони знов подалися в мандри", – розповів начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС Кіровоградщини Сергій Бочарніков.

Про другу спробу дітей добратися до райцентру в міліцію повідомила дружина чоловіка, який повернув дітей у село. Жінка працює у соціальній службі.

"Дітей шукали у покинутих будинках, хащах та навколишній місцевості. Їх знайшов батько одного з дільничних інспекторів міліції. Вони були в лісосмузі, там просиділи всю ніч. Втікачів відвезли у притулок, поки правоохоронці разом із представниками соціальних служб перевірять умови їх проживання та виховання. Адже раніше вже траплялися випадки, коди діти самовільно залишали домівку. За це батьків буде притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов'язків", - сказав Бочарніков.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині 8-річна дівчинка і 9-річний хлопчик втекли з дому і ночували в лісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі