четвер, 10 жовтня 2013 21:03

На Одещині померла 3-річна дитина. Батьки кажуть – отруїлася кавуном

На Одещині померла 3-річна дитина. Батьки кажуть – отруїлася кавуном
Фото: google.com.ua

В одеській лікарні померла 3-річна дівчинка. Напередодні родина вживала у їжу кавун. Усім членам сім'ї стало зле, а у дитини розпухли ніжки. Батьки привезли дочку до лікарні та вказали там на свої підозри про можливе отруєння. Проте медики з місяць ставили діагноз, аж поки маленька пацієнтка не померла. До міліції лікарі не повідомили. Це зробили батьки дівчинки. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Батьки і досі не вірять, що їхньої дівчинки вже немає. Батько переконує, до лікарів він привіз практично здорову дитину. Все, що її турбувало – набряк ніг. Батьки впевнені, Аліні стало зле через кавун. Напередодні його їла вся сім'я. Дорослі відразу відчули, що болять нирки. Батьки розповідали лікарям і про кавун і про можливе отруєння саме ним, але медики таку версію не прийняли і постійно змінювали діагноз, йшлося у сюжеті "Надзвичайних новин" на ICTV.

Через місяць лікування, Аліна померла. До міліції медики про це не повідомили. Відповідно, родина пішла до правоохоронців сама. "Батьки звинувачують лікарів у халатному ставленні до своїх обов'язків, у результаті чого і померла їхня дитина. За цією заявою було розпочато кримінальне провадження", - розповіли у міліції.

Версію батьків про отруєння підтверджує і попередній висновок судмедекспертизи, але в ньому не вказано, чим конкретно отруїлася дитина. У лікарні до остаточного висновку судмедекспертизи давати коментарі відмовляються. Лише зазначають, дитина отруїлася не їжею, а якоюсь рідкісною речовиною і через це важко було поставити правильний діагноз. Речовину, яка, за версією лікарів, призвела до смерті, використовують у термометрах замість ртуті. Де її знайшла трирічна дитина – поки не зрозуміло. Триває слідство. Якщо буде доведено, що Аліна отруїлася кавуном із хімією, а лікарі не взяли це до уваги, то медикам загрожує до трьох років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «На Одещині померла 3-річна дитина. Батьки кажуть – отруїлася кавуном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі