субота, 12 листопада 2022 14:37

Спецтема: Війна Росії проти України

На Херсонщині тепер можна дивитися українське телебачення та слухати радіо ‒ як налаштувати

На Херсонщині тепер можна дивитися українське телебачення та слухати радіо ‒ як налаштувати
На Херсонщині відновили трансляцію українського телебачення та радіо. Фото: slovoidilo.ua

У Херсоні 11 листопада відновили трансляцію українського телебачення та радіо.

Тепер на 31-му каналі у цифровому форматі Т2 жителям звільненого Херсона та навколишніх населених пунктів доступний один з українських каналів, що транслює єдиний марафон. Про це повідомили у Держспецзв′язку.

Зробити це вдалося завдяки новим потужним передавачам, які надали Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення польські колеги з компанії Emitel SA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, як минула перша ніч у звільненому Херсоні

"Фахівці Концерну за кілька днів до звільнення правобережжя Херсонської області встановили передавач потужністю 4 кВт у Миколаївській області неподалік наявної тоді лінії розмежування. Щоб дивитися українське телебачення, жителям Херсонщини слід здійснити пошук каналів у форматі Т2 на власних телевізорах. Антену направити в бік Миколаївської області. Якщо не вдасться знайти канал, варто трішки повернути антену в той чи інший бік або підняти її вище", ‒ йдеться у повідомленні.

Жителі Херсонської області тепер також можуть слухати у FM-діапазоні перший канал Українського радіо на частоті 92,0 МГц. Потужності сигналу достатньо для того, щоб прийняти його навіть в окремих районах поки що окупованої частини Херсонщини.

"Зараз здійснюємо трансляцію лише одного каналу українського телебачення та радіо, оскільки для нас першочерговим завданням було максимально оперативно забезпечити українців доступом до інформації", – зазначив технічний директор Концерну Сергій Семерей.

11 листопада міністерство оборони Росії заявило, що всіх своїх військових, які перебували на правому березі Дніпра в Херсонській області, вивели на лівий берег. Окупанти називають це "маневром". Того ж дня українські військові зайшли до Херсона.

В обласному центрі та інших звільнених населених пунктах області тривають стабілізаційні заходи.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині тепер можна дивитися українське телебачення та слухати радіо ‒ як налаштувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі