четвер, 28 квітня 2022 20:21

Спецтема: Війна Росії проти України

На Херсонщині окупанти змушують вчителів до російських програм

На Херсонщині окупанти змушують вчителів до російських програм
Російські окупанти на Херсонщині. Фото: "Радіо Свобода"

У місті Генічеськ на Херсонщині російські окупанти вимагають від директорів шкіл подати списки вчителів для викладання російської програми.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

"Сьогодні у Генічеську орки разом із місцевими колаборантами примусово збирали директорів шкіл громади і висунули їм ультиматум - подати списки вчителів, які готові з першого вересня продовжувати роботу за російською програмою.

Тих вчителів, хто погоджується, влітку збираються відправляти до Криму на перепідготовку. Решту погрожують вигнати з роботи", - розповів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму дітей у садочках травмують рашизмом

Посадовець висловив сподівання, що до 1 вересня Херсонська область "не лише вже буде вільна від орків, а й почне відбудовуватись".

25 квітня російські терористи захопили Херсонську міську раду. Призначили "голів" облдержадміністрації і міськради колаборантів Володимира Сальдо й Олександра Кобця.

Окупанти на Херсонщині готують на початок травня псевдореферендум. Російські загарбники хочуть створити сухопутний міст до Криму, повідомило Міноборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині окупанти змушують вчителів до російських програм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі