вівторок, 06 вересня 2011 12:48

На Херсонщині колишній в'язень згвалтував та задушив 6-річну дівчинку

На Херсонщині колишній в'язень згвалтував та задушив 6-річну дівчинку

Другого вересня у селі Нова Збур'ївка Голопристанського району Херсонської області зникла шестирічна дівчинка. Ввечері до міліції звернулись її батьки. Вони повідомили, що їх дитина гралася на вулиці з дітьми. Потім до них підійшов невідомий чоловік і представився на ім'я Олександр. Він попросив когось з дітлахів показати йому, де знаходиться ліс. За цю послугу невідомий пообіцяв дати цукерки. Шестирічна дівчинка погодилась показати дорогу. Після цього вона додому не повернулась. Друзі зниклої були переконані, що вона знала чоловіка, тому одразу не розповіли батькам. Про це повідомили у прес-службі МВС у Херсонській області.

У пошуках неповнолітньої задіяли весь особовий склад Голопристанського райвідділу міліції, кінологів з собаками, працівників управління карного розшуку УМВС та жителів села. Спочатку опитали місцевих та перевірили місця, де міг з'являтися чоловік. Продавець магазину розповіла, що вдень цей чоловік купував цукерки та пиво. З її слів та описів дітей був складений фоторобот зловмисника. Особливою прикметою невідомого було татуювання на руці у вигляді полум'я.

"Пошуки у лісі тривали всю ніч і не припинялись до світанку. Потім увагу розшукової групи привернув свіжий насип землі, присипаний гіллям. Коли правоохоронці стали відкопувати, то побачили волосся і руку дівчинки. Дитина була мертвою та повністю оголеною. Навіть досвідчені міліціонери, які щодня бачать людську жорстокість, жахнулися від побаченого і не могли стримати емоцій. За попередніми висновками експертизи, смерть настала внаслідок удушення. Також встановили, що дитину зґвалтували", - йдеться в повідомленні.

Орієнтування на розшукуваного роздали усім працівникам Голопристанського райвідділу міліції та жителям навколишніх сіл. Це дало позитивні результати. До міліції зателефонувала жінка і розповіла, що схожого за прикметами чоловіка підвозила у с.Залізний Порт. Негайно повідомили працівників відділення міліції у с.Залізний Порт. Оперуповноважений КМСД та оперативник відділу карного розшуку в першу чергу стали перевіряти набережну та розважальні заклади. В одному з кафе оперативник впізнав розшукуваного, адже у 2008 році він уже затримував його за розбещення неповнолітньої. Тоді жертвою зловмисника стала рідна племінниця. За скоєння цього жахливого злочину чоловік отримав усього два роки ув'язнення. Він звільнився у лютому цього року.

У райвідділі міліції 28-річний затриманий поводився спокійно і розповідав подробиці вбивства так, наче це доставляє йому задоволення. Чоловік розповів, що 2 вересня приїхав в гості до своєї дівчини, яка мешкала у Новій Збур'ївці. Але її не було вдома, тому він випив кілька пляшок слабоалкогольних напоїв і пішов гуляти селом. На вулиці гралися діти. Коли він побачив маленьку дівчину, то за його словами, мало не втратив розум. У нього одразу ж виник умисел її зґвалтувати. Спочатку він спостерігав за нею, потім купив в магазині цукерки та попросив дитину показати йому ліс. Чоловік відвів дівчинку вглиб лісу приблизно на 200 метрів. Незважаючи на крики та благання дитини, він зґвалтував її, а потім задушив. Тіло кинув у невелику яму, присипавши піском та гілками.

Після цього вирішив втекти до с.Залізний Порт, де працював його батько. Саме він після звільнення сина з місць позбавлення волі давав йому гроші. До курортного села зловмисник доїхав на попутці. Уже на місці він одразу ж попрямував до кафе, де витратив чимало коштів на алкогольні напої. Коли ж побачив працівників міліції, то не очікував, що його знайдуть так швидко. Нині за даним фактом порушено кримінальну справу за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство". Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині колишній в'язень згвалтував та задушив 6-річну дівчинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі