неділя, 13 березня 2022 09:32

Спецтема: Війна Росії проти України

На Харківщині ворожа ракета влучила в газову установку: є постраждалий
4

На Харківщині унаслідок нічного обстрілу, ворожі ракети влучили в установку комплексної підготовки газу ГПУ "Шебелинкагазвидобування" поблизу селища Глазунівка Ізюмського району.

Інформація про пожежу надійшла 12 березня о 22:37, повідомляє пресслужба ДСНС. Попередньо травмований один працівник підприємства, загиблих немає.

"На момент прибуття вогнеборців горіли: будівля операторної та газовий сепаратор. Спостерігалось інтенсивне факельне горіння газу з установки та трубопроводу, що знаходиться біля приміщення операторної, а також руйнівні пошкодження приміщення операторної", - ідеться у повідомленні служби порятунку 23-ї ДПРЧ.

Унаслідок ракетного обстрілу пошкоджено установку комплексної підготовки газу
Фото: ДСНС
Унаслідок ракетного обстрілу пошкоджено установку комплексної підготовки газу
Унаслідок ракетного обстрілу пошкоджено установку комплексної підготовки газу
Унаслідок ракетного обстрілу пошкоджено установку комплексної підготовки газу

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків зараз: показали моторошні кадри з розбитого міста

Площа пожежі склала близько 300 кв.м. Рятувальники перекрили усі запірні арматури, які ведуть до пошкоджених установок та трубопроводів і провели їхнє охолодження. Після цього інтенсивність горіння значно зменшилась.

Наразі пожежу на газовій установці загасили.

"Займання ліквідовано, газ перекрито. Черговим хлопцям-операторам пощастило, що вийшли покурити, бомба потрапила якраз в будівлю операторної", — повідомив голова Донецької громади Анатолій Надрачов.

За його словами, в сусідньому селі Мілова вибухом пошкодило декілька будинків, звідти евакуюють 70 сімей.

Російські війська обстрілюють Ізюм за відмову пропустити їх до Харкова.

Там немає світла та води, також не працюють телефонний зв'язок і інтернет, а обстріли ведуться по цивільній інфраструктурі, адже в місті немає жодних військових об'єктів. Ізюм наразі перебуває в найбільш критичному становищі з усіх міст області. Харків натомість перебуває під повним контролем Збройних сил.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині ворожа ракета влучила в газову установку: є постраждалий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі