четвер, 08 вересня 2022 17:09

Спецтема: Війна Росії проти України

На тлі її навчань по "звільненню територій". Генштаб оцінив, чи нападе Білорусь

На тлі її навчань по "звільненню територій". Генштаб оцінив, чи нападе Білорусь
Генштаб оцінив загрозу з Білорусі на тлі її навчань по "звільненню територій". Фото: eastnews.ua

Генеральний штаб Збройних сил України оцінив загрозу з боку Білорусі. 8 вересня почалися військові навчання білоруських військ по "звільненню захоплених територій".

Готовність участі Республіки Білорусі у війні проти України не спостерігають станом на сьогодні. Про це під час брифінгу в четвер заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь влаштувала провокацію на кордоні з Литвою

"Ми плідно відстежуємо ситуацію на наших кордонах, у нас є інформація стосовно бажання чи не бажання білоруського народу брати участь в загарбницьких планах Росії. Але збільшення населення, готового взяти участь у агресії на території нашої держави, не відстежується", – сказав Громов.

У Білорусі розпочали чергові військові навчання, які триватимуть до 14 вересня. Військових тренуватимуть "звільняти захоплені території", ідеться в повідомленні міноборони Республіки Білорусь. Тренуватимуться білоруси на полігоні "Брестський" у Мінській і Вітебській областях.

Зараз ви читаєте новину «На тлі її навчань по "звільненню територій". Генштаб оцінив, чи нападе Білорусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі