середа, 06 травня 2015 13:13

На Донбасі загострилося протистояння. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 6 травня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 5 травня
Ситуація на Донбасі. 4 травня

За минулу добу ситуація в зоні антитерористичної операції дещо загострилась, інтенсивність ведення вогню бойовиками не знижується.

Про це на щоденному брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"Не зважаючи на Мінські домовленості, наші позиції вкотре були обстріляні із заборонених видів озброєння, зокрема, зі 120-міліметрових мінометів, 122- і 152-міліметрових гармат та танків.

На Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення залишається селище Широкине, там противник активно застосовує широкий спектр озброєнь, зокрема 152-міліметрові гармати, які дислокуються в районі селища Безіменне.

Цей населений пункт залишається на окупованій території менш ніж за 10 кілометрів лінії розмежування, саме з цієї території всі важкі озброєння мають бути виведені згідно Мінських домовленостей. Утім українська сторона має численні підтвердження того, що ці домовленості системно порушуються бойовиками.

На Донецькому напрямку найбільш напруженою обстановка залишається в районі Донецького аеропорту. Обстріли наших позицій відбуваються поблизу Авдіївки, Пісків та Опитного. Там вони тривають практично безперервно. Противник веде надзвичайно щільний вогонь із важкого озброєння, зокрема з великокаліберних гармат, мінометів, а також працюють ворожі снайпери.

Не припиняються зіткнення і в районі Горлівки, перш за все - поблизу Майорська. Там було зафіксовано розриви понад 20 мін, випущених бойовиками.

На Луганському напрямку відбулася серія перестрілок зі стрілецької зброї у районах населених пунктів Золоте, Сокільники та Трьохізбенка - це в районі Бахмутської траси, та смт Станиця Луганська. Важке озброєння на цьому напрямку бойовики не застосовували", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі загострилося протистояння. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі