середа, 29 квітня 2015 13:26

На Донбасі відбулася серія бойових зіткнень. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 29 квітня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 28 квітня
Ситуація на Донбасі. 27 квітня

 Протягом минулої доби обстановка у зоні проведення антитерористичної операції суттєвих змін не зазнала. Незаконні збройні формування, як і раніше, активно використовують заборонені Мінськими домовленостями озброєння. 

Про це на щоденному брифінгу повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Gazeta.ua.

"Лише вчора відбулося 22 ворожих обстріли з використанням 120-міліметрових мінометів, а також 5 обстрілів вогнем гармат калібром 122 міліметри. Також зафіксовано використання танків та роботу снайперів НЗФ.

Однак наші військові мають чим себе захистити і ефективно відкривають вогонь у відповідь на усі провокативні дії незаконних збройних формувань.

На Маріупольському напрямку відбулася серія бойових зіткнень поблизу селища Павлопіль, а також кілька збройних провокацій бойовиків у районі села Чермалик. Водночас у районі селища Широкине вчора не було зафіксовано жодного обстрілу наших позицій. Не зважаючи на Мінські угоди, бойовики останнім часом щодня обстрілювали цей населений пункт, цілеспрямовано знищуючи інфраструктуру і житлові будинки цього населеного пункту. Місцеві вулиці зараз нашпиговані вибухонебезпечними предметами, боєприпасами та розтяжками. У селі ще живе близько 40 осіб. Переважно це люди похилого віку, які не мають змоги залишити свої оселі.

На Донецькому напрямку бойовики неодноразово порушували режим тиші в районі аеропорту та західних передмість Горлівки. Саме на ці рубежі нашої оборони припадає 2 третини усіх збройних провокацій ворога в районі проведення АТО.

На Луганському напрямку активність бойовиків зросла. Зокрема, у районі міста Щастя відбулася серія перестрілок. Неспокійно також поблизу Бахмутської траси, зокрема, неподалік Кримського та Сокільників", - розповів Мотузяник.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі відбулася серія бойових зіткнень. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі