пʼятниця, 08 червня 2012 16:40

Спецтема: Вибухи у Дніпропетровську

На дніпропетровських терористів вішають ще кілька вибухів

На дніпропетровських терористів вішають ще кілька вибухів
Затримані підозрюються в організації ще трьох терактів. Фото: donbass.ua

Служба безпеки України підозрює затриманих у справі про організацію вибухів у Дніпропетровську в скоєнні ще трьох терактів в 2011 році в Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську. Згідно з версією слідства, ідеологом і організатором даної схеми був викладач Дніпропетровського університету Віктор Сукачов, який нібито керувався фінансовими мотивами, пише "Комерсант-Україна" в статті "І чотирьох вибухів мало".

Виданню стали відомі подробиці розслідування кримінальної справи про організацію вибухів в Дніпропетровську. За інформацією джерел у спецслужбі, затримані за підозрою в скоєнні цього злочину "пішли на співпрацю зі слідством". Джерело в СБУ висловило впевненість, що воно не затягнеться і незабаром всім чотирьом підозрюваним в організації вибухів буде пред'явлено звинувачення за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу ("терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб"; передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років).

За інформацією видання, затримані підозрюються в організації ще трьох терактів, що сталися в жовтні-листопаді 2011 року. Як відомо, 13 жовтня 2011 року в центрі Харкова біля двох годин ночі стався вибух біля одного з кіосків. Через тиждень, 21 жовтня 2011 року в центрі Запоріжжя в супермаркеті "Сільпо" спрацював вибуховий пристрій в одному з ящиків камери схову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичні сапери "разміновували" коробку з-під взуття біля мерії

"Людиною в кепці та червоній куртці, якого видно на записах камер відеоспостереження в супермаркеті в Запоріжжі, був Сукачов", - на умовах анонімності розповіло джерело.

Ще кілька тижнів тому в Дніпропетровську в ніч на 16 листопада 2011 року на проспекті Карла Маркса вибухнула залізобетонна урна для сміття, в результаті чого загинула одна людина - фінансовий директор однієї з місцевих фірм.

За словами співрозмовника газети в СБУ, організатором схеми з вибухами і подальшим вимаганням грошей був Віктор Сукачов. Він же, за версією слідства, умовив на участь в операції інших "подільників".

"Він розумний, грамотний, начитаний і знає, як працювати зі специфічними програмами", - характеризують затриманого в спецслужбі.

Нагадаємо, 27 квітня в центрі Дніпропетровська сталося чотири вибухи, в результаті чого постраждала 31 людина, в тому числі 10 дітей, 26 осію були госпіталізовані.

Зараз ви читаєте новину «На дніпропетровських терористів вішають ще кілька вибухів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі