четвер, 19 травня 2022 12:04

Спецтема: Війна Росії проти України

На Черкащині чиновники збували крадені в ЗСУ бронежилети

На Черкащині чиновники збували крадені в ЗСУ бронежилети
Бронежилети, які намагалися продати. Фото: скріншот з відео СБУ

Служба безпеки України ліквідувала "масштабну схему розкрадання" гуманітарної допомоги, яка призначалася українським військовим.

Чиновники намагалися незаконно продати понад 1 тис. бронежилетів на суму понад 12 млн грн, повідомила пресслужба СБУ 19 травня.

"Ці засоби захисту виготовила в Україні громадська організація. Через Черкаську військову адміністрацію мали передавати на потреби оборони. Але замість безплатного передавання українським захисникам причетні чиновники намагалися продати бронежилети через афілійовані комерційні структури та мережу супермаркетів", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко привіз допомогу бійцям на південь України

СБУ стверджує, що завдяки її втручанню в одній із торговельних мереж вилучили частину продукції. Її передадуть на потреби Збройних сил України.

Зараз шукають решту бронежилетів. Також встановлюють всі обставини злочинної схеми й причетних до неї осіб.

У квітні цьогоріч виконувача обов'язків мера одного з міст Львівщини затримали на продажу гуманітарної допомоги та одержанні неправомірної вигоди.

Посадовець вимагав, а потім одержав 100 тис. грн неправомірної вигоди від волонтера за передавання автобуса. Однак його міська рада отримала безплатно від однієї асоціації Фінляндії як гуманітарну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині чиновники збували крадені в ЗСУ бронежилети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі