понеділок, 05 вересня 2011 16:47

Спецтема: Війна у Лівії

МЗС вдалося звільнити одного українця з лівійського полону

МЗС вдалося звільнити одного українця з лівійського полону

МЗС України підтверджує затримання в Лівії 23 українців - цивільних фахівців, які прибули для роботи на об'єктах лівійської нафтової промисловості.

"На жаль, ми змушені підтвердити, що станом на сьогоднішній день в Лівії затримані 23 громадян України", - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин на брифінгу в Києві в понеділок.

Він підкреслив, що всі затримані є цивільними фахівцями, які прибули для роботи на лівійських об'єктах нафтової промисловості.

"Зусиллями посольства вже вдалося домогтися звільнення одного громадянина, щодо інших триває перевірка", - повідомив Волошин.

"Офіційних звинувачень лівійська сторона громадянам не пред'явила", - заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС.

За словами Волошина, затримані українці перебувають під домашнім арештом на території гуртожитку, де вони раніше проживали.

Він зазначив, що українська сторона буде домагатися їх переведення до посольства України в Лівії до з'ясування всіх обставин.

Директор департаменту підкреслив, що Україна зробить все можливе, щоб довести безпідставність затримання і ніхто з них не брав участі в бойових діях.

За інформацією американської газети "Вашингтон пост", лівійські опозиціонери заарештували 19 українських кухарів і нафтовиків за підозрою в тому, що вони нібито були снайперами у Муамара. Каддафі. Українці відкинули ці звинувачення.

"Серед нас є люди похилого віку, а також одна жінка. Ми не снайпери", - сказав один із затриманих українців Максим Шадра про дружину і своїх товаришів.

Зараз ви читаєте новину «МЗС вдалося звільнити одного українця з лівійського полону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі