четвер, 01 жовтня 2020 10:30

"Можна посадити комусь на коліна в кутку класу" - вдову загиблого штурмана Ан-26 принизили у школі

"Можна посадити комусь на коліна в кутку класу" - вдову загиблого штурмана Ан-26 принизили у школі
Штурман Ан-26Ш Олексій Остапенко з донькою Лізою. Фото: Facebook Олексія Остапенка

У Харкові керівництво гімназії відмовилося приймати дочку штурмана Олексія Остапенка, який загинув в авіакатастрофі Ан-26. А його вдові при цьому нахамили.

Сім'я Остапенка раніше жила в Чугуєві, але після трагедії його дружина Олена вирішила переїхати з дочкою Лізою до Харкова. Дівчинка вчиться в 2-му класі, тож виникло питання про зміну школи.

"Недалеко від нас у Харкові розташовано гімназію "Освіта". Нам усього одну зупинку потрібно під'їхати. У Чугуєві Ліза теж навчалася в навчально-виховному комплексі. Ми з Олексієм намагалися дати дочці найкращу освіту. Вона вивчає англійську мову, вчиться на Кембриджських курсах, можливо, після школи отримає вищу освіту за кордоном. Ми з Олексієм цим жили", - розповіла жінка, передає "Обозреватель".

За словами Олени, коли вона прийшла в гімназію, її прийняли непривітно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Думка, що в нас екстремально застарілі літаки, – хибна" - експерт з авіації

"Я представилася, сказала, що вдова штурмана, який загинув. Так склалися обставини, що ми переїжджаємо до Харкова, тому дочку потрібно влаштувати у школу. Вона не може довго сидіти вдома і дивитися, як мама плаче, її потрібно чимось зайняти. Але директор одразу заявила, що ми прийшли сюди посеред навчального року. І навіть якби вона хотіла нас прийняти, то в неї немає зайвої парти і стільця для дочки. Ну, можна посадити її комусь на коліна в кутку класу. Вона так це і сказала! Додала, що в законі про освіту не написано, що вона зобов'язана приймати дітей військових або бійців АТО", – продовжила Олена.

Директор гімназії Тетяна Кучеренко всі звинувачення заперечує й озвучує іншу версію подій.

"Що? Які коліна? Що ви кажете! Я за свої слова відповідаю! Прийшла мама, я їй пояснила, що в мене тільки один клас на паралелі і там 31 учень. У мене технічно немає можливості прийняти. Нам навіть старі меблі нема звідки взяти. У нас навколо є інші школи, можуть піти туди. За словами мами, в Міноборони їй пояснили, що в неї є пільги. Але, за законом, ми можемо приймати дітей з мікрорайону, дітей співробітників, а також братів і сестер наших учнів. І тільки після цього будь-яких дітей. Але в нас класи переповнені. Про жодні коліна я не говорила, Це фантазії мами", – сказала Кучеренко.

25 вересня, о 20:45, під час заходження на посадку розбився військовий літак Ан 26Ш. До 22:50 мав виконувати навчальний політ із 27 курсантами й офіцерами Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба. Екіпаж прийняв рішення повернутися раніше через збій у роботі лівого двигуна, за попередньою версією. Перед злітно-посадковою смугою літак нахилився, крилом зачепив землю та вибухнув. 25 людей загинули на місці. Один курсант помер у лікарні наступного дня. Уцілів лише один – третьокурсник 20-річний В'ячеслав Золочевський. Він зараз у військвому госпіталі.

Зараз ви читаєте новину «"Можна посадити комусь на коліна в кутку класу" - вдову загиблого штурмана Ан-26 принизили у школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі