четвер, 27 жовтня 2022 14:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Можливі теракти. У Генштабі попередили про загрозу від Кремля

Можливі теракти. У Генштабі попередили про загрозу від Кремля
Кремль може вдатися до чергових злочинів проти України та людяності загалом. Фото: gur.gov.ua

Кремль може вдатися до чергових злочинів проти України та людяності загалом.

Можливі теракти. Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу 27 жовтня, повідомляє Gazeta.ua.

"Не виключено, що ворог зробив певні висновки зі свого невдалого перегрупування військ минулого місяця на Харківському напрямку. Враховуючи відсутність у так званої "другої армії світу" будь-якої гуманності, дотримання міжнародних конвенцій, а також патологічну брехню всіх кремлівських політиків і пропагандистів, противник може прийняти "непрості рішення", - відзначив Громов.

Окрім масової евакуації, росіяни можуть вдатися до серії терактів з підривом житлових масивів. А також спробувати перетворити тимчасово окуповані території на випалену землю із завданням критичних збитків інфраструктурі повернених Україні територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуються до ескалації. У Білорусі говорять про "превентивні" заходи проти України та НАТО

"Враховуючи інформаційні вкиди з боку РФ щодо "брудної бомби" не виключається також, що окупанти можуть організувати підрив на Запорізькій АЕС. Мета – остаточно вивести її з ладу, спровокувати локальну техногенну катастрофу та звинуватити в цьому Україну", – додає Громов.

Російські прогнози щодо наслідків техногенної катастрофи на ЗАЕС були одразу передбачені з урахуванням напрямку вітру у західному напрямку. Це, зі свого боку, вказує на підготовку окупантами чергового злочину проти людяності.

Росія продовжує звинувачувати Україну в нібито проведеній підготовці до удару "брудною бомбою" по своїй же території.

До міністра оборони РФ Сергія Шойгу і начальника російського генштабу Валерія Герасимова, які раніше розганяли ці безпідставні звинувачення, приєднався президент Володимир Путін.

Російський диктатор переказав маячню про "брудну бомбу" на відеозустрічі з учасниками засідання Ради керівників органів безпеки і спеціальних служб країн СНД.

Зараз ви читаєте новину «Можливі теракти. У Генштабі попередили про загрозу від Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі