пʼятниця, 06 жовтня 2023 15:17

Московському митрополиту оголосили нову підозру, його можуть посадити під варту
3

Черкаський митрополит розпалював ворожнечу
Фото: СБУ
Черкаський митрополит розпалював ворожнечу
Черкаський митрополит розпалював ворожнечу

Повідомили про нову підозру митрополиту Черкаської єпархії Російської церкви в Україні, який під час домашнього арешту розпалював релігійну ворожнечу.

На початку року йому повідомили про підозру за фактами заперечення збройної агресії Росії та поширення закликів до міжконфесійної ворожнечі, передає Служба безпеки України.

"Тоді суд обрав для нього запобіжний захід у виді домашнього арешту і приступив до розгляду матеріалів провадження по суті. Однак, це не зупинило клірика і у власній домівці він почав записувати провокативні відео, в яких повторював кремлівські наративи про релігійні громади в Україні", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і російська церква: польські спецслужби викрили наміри Кремля

Фігурант на відео зневажливо висловлювався про вірян та священнослужителів інших конфесій. Намагався дискредитувати правоохоронців, які вели справу щодо Російської церкви. Поширював звернення на каналі Черкаської єпархії в Youtube.

Митрополиту після цього повідомили про ще одну підозру за статтею "порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань, вчинене службовою особою повторно".

Вирішується питання щодо обрання нового запобіжного заходу, але вже у виді тримання під вартою.

Служба безпеки України повідомила про підозру керівнику Черкаської єпархії Російської православної церкви в Україні митрополиту Феодосію (Денис Снігірьов).

Керівництвом Феодосія адміністратор сайту єпархії розміщував ворожі матеріали з пропагандистських сайтів РПЦ. У публікаціях сайтів представники країни-агресора нав'язували ідеї рашизму і популяризували кремлівський режим.

Зараз ви читаєте новину «Московському митрополиту оголосили нову підозру, його можуть посадити під варту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі