пʼятниця, 08 серпня 2014 10:11

Московський суд залишив під вартою українського режисера Сенцова

Московський суд залишив під вартою українського режисера Сенцова
Фото: ukrpohliad.org

Московський міський суд у п'ятницю визнав законним продовження до 11 жовтня арешту українського режисера Олега Сенцова, затриманого в Криму та звинуваченого в підготовці терактів.

Апеляційна скарга захисту Сенцова, яка просила скасувати рішення про продовження арешту, була відхилена.

"Арешт Сенцова Київським судом Сімферополя був незаконним, він винесений нелегітимним суддею, за участю нелегітимною прокурора і адвоката. Лефортовський суд Москви в свою чергу незаконно продовжив арешт", - сказав адвокат в ході засідання Мосміськсуду.

Прокурор зі свого боку просила скаргу відхилити. Раніше Лефортовський суд задовольнив клопотання слідства про продовження Сенцову запобіжного заходу у вигляді взяття під варту на три місяці.

Як повідомлялося, 11 травня співробітники російських правоохоронних органів затримали Сенцова в Криму. 19 травня з'явилася інформація про те, що він переведений до московського СІЗО.

МЗС України 3 червня вручив російському посольству в Києві ноту, в якій вимагав організувати зустріч з Сенцовим. Європейська кіноакадемія 11 червня звернулася до президента РФ Володимира Путіна з закликом прояснити ситуацію з затриманням кінорежисера.

Підписи під зверненням поставили близько 20 діячів культури і мистецтва, серед них Аугустін і Педро Альмодовари, Анджей Вайда, Вім Вендерс, Кшиштоф Зануссі, Даніель Ольбрихський. Кінорежисер Микита Міхалков на церемонії закриття 36-го Міжнародного московського кінофестивалю 28 червня приєднався до звернення голови Спілки кінематографістів України Сергія Тримбача, в якому той попросив Путіна звільнити Сенцова.

Зараз ви читаєте новину «Московський суд залишив під вартою українського режисера Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі